IMG_3175.jpg

Lapset näkivät netissä tällaisen kakun, ja tahtoivat sellaisen isänpäiväksi. Tässä kakussa kylpevät isi-possu ja kolme pientä porsasta. Iso-A esitti heti kritiikkiä, että iso-possu on liian pieni, tai pikkupossut liian isoja. Eli kokoero oli pahasti pielessä. Eipäs siinä sunnuntaiaamuna enää alettu uusia possuja viilailemaan, eli asia on nyt mikä on. Tässä on suklaakakkupohja, vadelmamoussetäyte ja päällä suklaganache. Possut on muotoiltu marsipaanista ja reunat ovat Kitkat-patukoita. 

Pohja on sama kun minttu-suklaakakussa. Kakku on tehty halkaisijaltaan 20 cm vuokaan. En käyttänyt kaikkea pohjakakkua, kakusta olisi tullut aivan liian korkea. Kakkua on kolme kerrosta ja täytettä siis kahdessa välissä. Pohjaa on kevyesti kostutettu kaakaolla, mutta pohja on mehevä, eikä välttämättä kaipaa kostutusta. 

Täyte:

250 g vadelmia

2 dl vispikermaa

250 g mascarponejuustoa

0,6 dl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita vadelmat mascarponen joukkoon ja yhdistä kermavaahtoon. Vatkaa sekaan vaniljakreemijauhe. 

Kokoa kakku. Laita yksi kakkupohjalevy tarjoiluvadille. Laita sen ympärille irtopohjavuoka, kostuta ja levitä puolet täytteestä sen päälle. Nosta toinen kakkupohja päälle ja toista edelliset työvaiheet. Nosta päälle kolmas kakkupohja, kostuta sekin ja nosta kako kakku jääkaappiin hyytymään. 

Suklaaganache:

250 g tummaa suklaata

2 dl kuohukermaa

Laita kerma ja paloiteltu suklaa paksupohjaiseen kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä. Sekoita tasaiseksi.

 

Irrota kakku vuokareunuksesta. Valuta hieman jäähtynyt suklaaganache kakun päälle ja reunoille. Tasoita pinta veitsellä. Paina reunoille suklaapatukoita, keksejä tai muuta sopivaa "tynnyrimateriaalia" ja laita possut kylpyyn. 

IMG_3174.jpg

Liian samankokoiset possut...

IMG_3173.jpg

Aamupalalla oli lisäksi tarjolla itsetehtyjä bageleita smoothien kera. Ähky tuli...