IMG_9660-normal.jpg

Minuun on tarttunut avokado-vimma, se joka on saanut kaikki ihmiset tekemään avokado-pastaa kaiket päivät. Minun on pakko saada päivittäinen avokadoni, yleensä tosin vain siivutan avokadoa ja tomaattia ruisleivälle ja se on siinä. Tänään testailin tällaista levitettä, periaatteessa tämä on hummusta, johon lisätään vain avokadoa. Hyvää oli :).

 

Avocado-hummus:

2 pientä avokadoa

1 prk säilykekikherneitä

1 valkosipulinkynsi

puolen sitruunan mehu

2 rkl tahinia

oliiviöljyä

suolaa ja pippuria myllystä

 

Kuori ja paloittele avokadot. Valuta kikherneet, mutta ota liemi talteen. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen. Anna koneen käydä hetki, ja lisää tarpeen mukaan oliiviöljyä ja kikherneiden lientä, että saat sopivan koostumuksen. Tarkista maku, lisää suolaa ja sitruunamehua oman makusi mukaan. Tarjoile leivän ja turkkilaisen jugurtin kera. (Tosin pikku-K söi tätä kyllä ihan pelkiltään, tyttö kun näyttää ymmärtävän hyvän päälle). Jos haluat makuun vähän vaihtelua, kannattaa heittää sekaan esim. cashewpähkinöitä tai pinjansiemeniä, myös tuore korianteri tai chili sopivat tähän.