Tämä ohje on alunperin otettu Valion sivuilta ja huomasin, että ohje löytyy myös Vanhanajan vaniljakastikepurkin kyljestä. Tässä on muutamia muutoksia alkuperäiseen ohjeeseen ja tämä versio ei välttämättä kaipaa vaniljakastiketta, toki siitä ei ikinä haittaakaan ole.
Vaniljainen raparperipiirakka
1 prk Valion maustettua vaniljarahkaa
2 dl maitoa
150 gr margariinia sulatettuna
4 dl sokeria
(1 tl vaniljasokeria tai muutama rouhaisu vaniljamyllystä)
3 dl vehnäjauhoja
3,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
Päälle:
1,5 litraa raparperinpaloja
2 dl sokeria
Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään ja levitä uunipellille.
Laita raparperit sokerin kera mikroon 5-8 minuutiksi, kunnes raparperit ovat hieman pehmenneet. Valuta ylimääräinen neste pois (käytä mehu vaikka mehukeiton pohjana, nam!). Levitä raparperit pohjan päälle ja laita piirakkaa uuniin 200 asteeseen noin 20-25 minuutiksi. Kokeile kypsyyttä tikulla.
Piirakka nautitaan tietysti hyvässä seurassa :)
Kommentit