IMG_8653-normal.jpg

 

Olin viikko sitten kurssimatkalla Tampereella ja kun kolleegat shoppailivat vaatteita, kävin minä kirjaostoksilla. Matkaani tarttui vain viisi keittokirjaa, joista yksi oli hauska ja soma Whoopie-leivokset. En ole näitä Amerikan muotioikkuja vielä leiponut, joten kirjan innoittamana tartuin toimeen. Valitsin heti ensimmäisen klassikkoreseptin, ja pakko sanoa, että makeudesta huolimatta, olivat törkeän hyviä. Tässä on pieniä muutoksia alkuperäiseen ohjeeseen, suurin lienee leivonnaisten koko, tein tällä ohjeella 24 pientä leivosta, alkuperäisen mukaan niitä olisi pitänyt tehdä 10. Mutta ovat todella makeita, eli less is more tällä kertaa. 

Suklaa-whoopie piet

175 g vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

40 g kaakaojauhetta

hyppysellinen suolaa

170 g margariinia

150 g fariinisokeria

1 luomumuna

2 tl vaniljasokeria

1,5 dl maitoa

Vaahdota margariini ja sokeri ja lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Laita taikina pursotuspussiin, jossa on suuri pyöreä tylla. Pursota 48 halkaisijaltaan noin 4 cm:n kokoista kekoa leivinpaperille. Jätä runsaasti leviämisvaraa (yhdelle pellille mahtuu noin 12 leivosta). Paista 180 asteessa noin 8-10 minuuttia, kunnes leivoksen pinta tuntuu sormella painaessa kimmoisalta, eikä siihen jää painaumaa sormesta. Anna leivosten jäähtyä kunnolla. 

 

Vaahtokarkkitäyte:

225 g vaahtokarkkeja

4 rkl maitoa

115 g margariinia tai kookosrasvaa

55 g tomusokeria

Laita vaahtokarkit ja maito muovikulhoon ja sulata mikrossa täydellä teholla. Hämmennä seosta noin puolen minuutin välein, kunnes karkit ovat täysin sulaneet. Anna seoksen jäähtyä. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää jäähtynyt vaahtokarkkimassa. Sekoita muutaman minuutin ajan sähkövatkaimella, kunnes täyte on kuohkeaa. Laita täyte pursotuspussiin. 

Käännä 24 leivospohjaa ylösalaisin ja pursota vaahtokarkkitäytettä niille. Paina toinen leivospohja päälle ja pyörittele halutessasi kuorrutteen reuna nonpareillessa. 

IMG_8674-normal.jpg

IMG_8707-normal.jpg

Nämä leivokset menivät pikku-K:n päiväkotiin meidän vauvan (niin se aika rientää!) kolmevuotissynttäreitä juhlistamaan. Näihin kuviin livahti tyttöjen tekemät perhoset (ainakin luulen, että ovat perhosia, siivet ovat vähän rutussa selkäpuolella, eivätkä oikein näy kuvassa...). 

IMG_8739-normal.jpg