IMG_6459.jpg

Oman vanhenemisen ja ajan kulumisen huomaa selkeimmin omista lapsista. Vietimme tässä jokin aikaa sitten nuorimmaisemme nelivuotissyntymäpäiviä ja näiden kuvien myötä päätän taas liian pitkään jatkuneen blogihiljaisuuden. Herkemmille varoittaisin, tässä on prinsessoja ja Disney-hömpötystä liian kanssa. 

IMG_6354.jpg

Syntymäpäivien suunnittelu aloitetaan meillä teeman valitsemisella. Meidän pikku-K, kuten varmaankin suuri osa pikkutytöistä tällä hetkellä, on hulluna Disneyn Frozen-elokuvan jääprinsessa Elsaan. Hän halusi siis Elsa-syntymäpäivät. Aloitimme syntymäpäiväkutsujen teolla. Nelivuotias sankari kutsui neljä parasta ystäväänsä prinsessakutsuille. 

IMG_6769.jpg

Tämän jälkeen mietin ohjelmaa kutsuille. Koska ystävätkin olivat kaikki noin nelivuotiaita, ajattelin, että jotakin ohjattua toimintaa olisi kiva olla. Printtasin netistä helpon "Askartele oma Olaf"-ohjeen, varasin koriin liimapuikkoja, saksia ja värikkäitä kartonkeja pientä askarteluhetkeä varten. Tietysti prinsessoille pitää myös laittaa prinsessamaiset kynnet, ne tehtiin laittamalla pohjaväriksi vaaleansinistä ja päälle hopeista glitter-väriä. Odotellessa sai hörppiä teetä leikkiteekutsuilla, Frozen-astioista, tottakai.

IMG_6731.jpg

Prinsessasynttäreillä pitää tietysti myös saada tanssia "Let it go"-kappaleen tahdissa, eli askartelin tästä innostuneena tytöille kaverilahjoiksi tyllinauhasta prinsessahamoset, olivat erittäin mieluisia! Henkariin kiinnitin pienen pussin, johon oli liimattu Olafin kuva ja sisältä löytyi Frozen-toffeeta. Kutsuilla karkkeina tarjottiin lumipallon näköisiä toffeekuulia ja Marianne-rakeita sekä tietysti popcorneja ja isoja valkoisia vaahtokarkkeja.

IMG_6744.jpg

Clas Ohlsonilta löysin väreihin sopivia jäätelöpikareita, joita meillä käytettiin popcornin tarjoiluun. Osaan liimasimme lasten kanssa Olafin kuvia. Paperiset kauniit pillit löytyivät Confettista. 

IMG_6370.jpg

Vaniljatoffeeta tarjottiin näilläkin syntymäpäivillä, se on lastemme herkkua.  Toffee koristeltiin lumihiutaleen mallisilla kakunkoristeilla ja hopeanvärisillä nonparelleilla. 

IMG_6428.jpg

Toffeet kääräistiin lopuksi tietysti lumihiutalekuvioiseen koristeteippiin. 

IMG_6375.jpg

Lastemme mielestä syntymäpäiviä ei voi viettää ilman cookie popseja. Nämäkään juhlat eivät olleet poikkeus. Tällä kertaa popsit maistuivat vaniljalta ja appelsiini-suklaalta. 

IMG_6409.jpg

Cookie popseja ja lumihiutalekeksejä Elsan valvovan katseen alla. 

IMG_6424.jpg

Koska valmis keksihylly ei tarjonnut värimaailmaltaan sopivia keksejä, tuunasin suklaalla täytetyt keksitikut valkosuklaalla ja vaaleansinisellä Candy Meltsillä. 

IMG_6494%20-%20Versio%202.jpg

Mehua ja kakkua odotellessa voi vertailla manikyyrejä. Tanssiessa on jo ilmeisesti osa glitteristä päässyt karkaamaan...

IMG_6560.jpg

Muffinssit maistuivat banaanilta ja pekaanipähkinöiltä. Päällä on Cup Cake-kuorrutetta, vaaleansinisenä, tottakai! Piti kokeilla tällaista ruusukkeen muotoon pursottamista, todella helppoa ja mielestäni kaunista :).

IMG_6521.jpgIMG_6498.jpg

Sitruunainen juustokakku. Ehkä rumimpia tekemiäni kakkuja, siitä en tainnut ottaa muita valokuvia kuin tämän, ja tämäkin näyttää vahingossa otetulta...

IMG_6509.jpg

Mitä olisivat syntymäpäivät ilman kakkua? Tämä kolmikerroksinen kakku on kuorrutettu vaahtokarkkimassalla ja sisältä löytyy suklaakakku tuorejuustotäytteellä. 

IMG_6455.jpg

Kakun koristeet ovat lelukaupasta haettuja muovikoristeita, näistä tuli lapsilta noottia, kaiken pitäisi kuulemma olla syötävää. No, pieni fuskaaminen voi kai joskus olla sallittua, eikö?

IMG_6467.jpg

Tässä vielä loppuun sympaattinen Olaf. Hienoa, jos jaksoit kahlata kaikki kuvat tänne asti. Laitan erillisinä postauksina ohjeita heti, kun ehdin, ehkä viikonloppuna, tai ehkä...