IMG_1844-normal.jpg

 

Tein toissailtana lapsille iltapalaksi pannukakkua. Ainakin uskottelin itselleni tämän olevan ainakin perjantai-iltaisin sallittua herkkua :). Ja harvoin lapset niin nopsakkaa tömistelevät iltapalalle, kun huomaavat keittiöstä tulevan pannarin tuoksun.

 

Täysjyvärahkapannukakku:

2 dl rahkaa

8 dl maitoa

5 dl täysjyvävehnäjauhoa

1 rkl vaniljasokeria

2 tl kardemummaa

4 luomumunaa

hyppysellinen suolaa

 

Notkista ensin rahka isossa sekoituskulhossa, lisää munat ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota hetki. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 180-200 asteessa n. 30 min. 

Tarjoile pannukakku hillon tai marjojen kanssa. Me syötiin pannarimme sokerittoman omenasoseen ja hieman kohmeisten vadelmien kanssa, herkkua oli!