IMG_2295-normal.jpg

Tämä on varmasti kaikkien aikojen lempparikakkuni. Se on helppo ja nopea leipoa, kerran katsoin, että minulta kului tasan 13 minuuttia siitä, kun olin ottanut ensimmäiset tarvikkeet jääkaapista, siihen, että laitoin kakun uuniin. Kakku on uunissa noin 12 minuuttia, eli kakun valmistamiseen kuluu alle puoli tuntia, jei! Joskus pikakakku on tarpeen. Tämä kakku kannattaa tehdä tarjoamista edeltävänä päivänä, näin se ehtii kunnolla jähmettyä. Tämän ohjeen olen alunperin napannut Fazerin leivontasuklaan käärepaperista, nykyään sitä ei enää siinä ole, mutta alkuperäinen ohje löytyy Fazerin sivuilta. Tähän ohjeeseen en ole tehnyt muutoksia.

 

Mud cake

200 gr tummaa suklaata

200 gr voita

2 dl sokeria

4 luomumunaa

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon hieman jäähtynyt voi-suklaaseos ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn vuokaan ja paista 200 asteessa noin 12-15 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä raa'aksi keskustasta. Tarjoa kakku mieluiten seuraavana päivänä esim. kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa. Itse tarjoan kakun mieluiten vaniljalla ja kardemummalla maustetun kermavaahdon ja vadelmien kera. Toimii :). 

IMG_2294-normal.jpg