IMG_3366_2-normal.jpg

Kun isäni täytti 60 vuotta, en oikein keksinyt, mitä hänelle olisi antanut lahjaksi, niin yllättäen päätin sitten leipoa synttärisankarille kakun juhliin. Koska golf on hänelle erittäin rakas harrastus, päätin lähteä hakemaan innostusta sieltä. Itse en ole koskaan pelannut golfia, lähimmäs mitä olen päässyt viheriötä taitaa olla golf-kerhon lounaalla, eli maisemiin tutustumisen hoidin yllätys, yllätys, googlen avustuksella. Päätin, että viheriöllä pitää olla korkeuseroja, hiekkakuoppa ja jonkinlainen vesieste. Ja tietysti se reikä! (onkohan silläkin joku oma nimitys?) Ajattelin laittaa kakkuun vielä golfbägin tai jotakin muuta rekvisiittaa, mutta sitten totesin, että vähempi on parempi. Kakun päällinen on itsetehtyä vaahtokarkkimassaa. Noin isossa kakussa oli vähän kaulimista, mutta yllättävän hyvin onnistui kakun päällystäminen. "Hiekka" on tehty murskatuista kaurakekseistä, "ruoho" on voikreemiä ja "lammikko" on liivatteella hyydytettyä ja siniseksi värjättyä omenamehua. Liivatteen tein ensin laakealle lautaselle ja sen hyydyttyä leikkasin sopivan muotoisen palan ja laitoin sen alle valkoista vaahtokarkkimassaa. Yön aikana lammikko oli kuitenkin vetistellyt, ja liivate on kutistunut vähän, joten sain paikkailla reunoja vähän ylimääräisillä ruohotupsuilla.  Golfpallona toimii Marianne-kuula ja lipun askartelin grillitikun nokkaan. Pohja on suklaakakkua ja täytteenä on cappuccinolla ja Bailey's-liköörillä maustettu suklaamousse. 

IMG_3261-normal.jpg

Tein myös toisen kakun, jonka päälle laitoin golfkengät. Ne on tehty vaahtokarkkimassasta ja niissä oli muutaman tunnin näpertelyurakka. Tätä jos tekisi työkseen, ei kyllä kehtaisi tuntipalkkaa laskuttaa :). Itse kakun muotoilin puolikkaaksi golfpalloksi, päälle kirjoittelin sopivaa golfpallotekstiä ruskealla elintarviketussilla. Se on muuten harvinaisen kätevä kapistus, hankin sen varta vasten tätä varten, ja hyvin kyllä toimi! Kakussa oli tavallinen sokerikakkupohja ja täytteenä isäni lempparimarjasta, eli mansikasta tehty mousse. Alle laitan vielä hilpeän kuvan kakunvalmistusvaiheesta, kaikki ei aina (jos koskaan) mene kuin Strömsössä:

IMG_1794-normal.jpg

Tarinan opetuksena, älä laita kahdeksan munan kakkupohjaa näin pieneen vuokaan! 

IMG_3370-normal.jpg

Golfpallokakku kenkineen juhlapöydässä

IMG_3362-normal.jpg

Mitkään juhlat eivät ole täydelliset ilman macaronseja, tässä vihreät ovat raparperi-curdilla täytettyjä ja oransseista löytyy mangohillolla (Jam it!) maustettua mangotuorejuustoa. Taka-alalla näkyvät keltaiset sisältävät lemoncurdiä ja vaaleanpunaisissa on lasten toivomuksesta Nutellaa. Kuvassa näkyy myös juhlatilan golf-teemainen koristelu. 

IMG_3361-normal.jpg

Vielä laventelinsinisiä mustikka-curdilla täytettyjä macaronseja. En ihan osannut päättää kummat olivat parempia, mustikkaiset, vai raparperiset, molempia tuli syötyä monta :). Tarjoiluastia on sisareni oma, hän myy Perfect Home-tuotteita, ja häneltä löytyy tilanteeseen, kun tilanteeseen, täydellisiä astioita!