IMG_2188-normal.jpg

Satokausi on parhaimmillaan ja sain isältäni kassillisen punajuuria. Jostakin syystä en ole ikinä oikein tullut kyseisen juureksen kanssa toimeen, ehkä ne koulussa syömään pakotetut etikkapunajuuret ovat vain olleet liikaa. Koska siis terveelliset vaihtoehdot (ja erityisesti se etikkapunajuuriversio) olivat kuvioista poissa, päätin tehdä Red Velvet-tyyppisiä kuppikakkuja, ilman väriaineita. Tämän kakkutaikinan punainen väri perustuu taikinan happamuuteen, laitoin mausteeksi jonkin verran kaakaojauhetta, mutta jos haluaa punaisemman kakun, kannattanee jättää pois osa kaakaojauheesta ja mahdollisesti vähentää vähän leivinjauheen määrää. 

IMG_2155-normal.jpg

Tässä kauniit punajuuret menossa kattilaan porisemaan. Kaunis tämä juures kyllä on, sitä ei voi kieltää :). Ja olen joskus joissakin hyvissä ravintoloissa saanut hyvänmakuista paistettua punajuurta, ettei tämä varmaan ihan toivoton juures ole. 

Red Velvet-kuppikakut (24 kpl)

3 luomumunaa

3 dl fariinisokeria

3 dl punajuurisosetta

2 rkl etikkaa

4 rkl sitruunamehua

1 dl piimää

1 dl rypsiöljyä

3 dl vehnäjauhoja

3 dl täysjyvävehnäjauhoja

4 rkl tummaa kaakaojauhetta

3 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1/2 tl suolaa

Kuorrute:

400 gr maustamatonta tuorejuustoa 

200 gr voita

4-5 dl tomusokeria

Vuoraa muffinssipellin kolot paperisilla muffinsivuoilla. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Mikäli haluat punaisemman leivoksen, jätä puolet kaakaojauheesta pois. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lusikoi taikina muffinssivuokiin. Paista 175 asteessta (kiertoilma) noin 15 minuuttia, tai kunnes leivokseen työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kuppikakkujen jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista. Kuorrutetta varten vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi, lisää tuorejuusto ja säädä tomusokerin määrää tarpeen mukaan. Pursota kuorrutetta kakkujen päälle ja koristele haluamallasi tavalla. 

IMG_2200-normal.jpg

Ja sitten vain syömään!

IMG_2237-normal.jpg