IMG_1612-normal.jpg

Viime viikolla muu perhe lomaili vielä mummilassa Keski-Suomessa ja minä jouduin jo takaisin töihin. Tasan eivät käy onnen lahjat. Yhtenä iltana teinkin sitten lohturuokana pastaa, joka oli vallan mainion makuista. Sain isäni kasvimaalta tuoretta pinaattia ja sen pohjalta syntyi tällaista:

 

Pinaatti-savulohipasta:

oliiviöljyä

1-2 valkosipulinkynttä

1/2 sipuli

4-5 sardellifilettä

pari kourallista kirsikkatomaattia

pari kourallista tuoretta pinaattia

noin puoli lasillinen kuivaa siideriä

suolaa ja pippuria myllystä

n. 100 g kylmäsavulohta

raastettua pecorinoa 

n 1/2 dl kermaa

Pastaa

IMG_1599-normal.jpg

Pilko sipulit ja sardellifileet hienoksi ja kuullota niitä hetken aikaa oliiviöljyssä.

IMG_1601-normal.jpg

Heitä sekaan neljään osaan leikatut kirsikkatomaatit ja karkeaksi silpuksi hienonnettu pinaatti. Pinaattia ei tarvitse ryöpätä etukäteen. Kun pinaatti on kutistunut, lorauta sekaan sopivasti siideriä (kuiva valkoviinikin käy mainiosti). Anna poreilla niin kauan, että alkoholi on haihtunut. 

IMG_1604-normal.jpg

Lisää joukkoon loraus kermaa, kourallinen raastettua pecorinoa ja kylmäsavulohisuikaleet. Mausta suolalla ja pippurilla. 

IMG_1606-normal.jpg

Valuta keitetty pasta ja sekoita kastikkeeseen, nosta annoslautasille ja koristele raastetulla pecorinolla.