Viime viikolla muu perhe lomaili vielä mummilassa Keski-Suomessa ja minä jouduin jo takaisin töihin. Tasan eivät käy onnen lahjat. Yhtenä iltana teinkin sitten lohturuokana pastaa, joka oli vallan mainion makuista. Sain isäni kasvimaalta tuoretta pinaattia ja sen pohjalta syntyi tällaista:
Pinaatti-savulohipasta:
oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
1/2 sipuli
4-5 sardellifilettä
pari kourallista kirsikkatomaattia
pari kourallista tuoretta pinaattia
noin puoli lasillinen kuivaa siideriä
suolaa ja pippuria myllystä
n. 100 g kylmäsavulohta
raastettua pecorinoa
n 1/2 dl kermaa
Pastaa
Pilko sipulit ja sardellifileet hienoksi ja kuullota niitä hetken aikaa oliiviöljyssä.
Heitä sekaan neljään osaan leikatut kirsikkatomaatit ja karkeaksi silpuksi hienonnettu pinaatti. Pinaattia ei tarvitse ryöpätä etukäteen. Kun pinaatti on kutistunut, lorauta sekaan sopivasti siideriä (kuiva valkoviinikin käy mainiosti). Anna poreilla niin kauan, että alkoholi on haihtunut.
Lisää joukkoon loraus kermaa, kourallinen raastettua pecorinoa ja kylmäsavulohisuikaleet. Mausta suolalla ja pippurilla.
Valuta keitetty pasta ja sekoita kastikkeeseen, nosta annoslautasille ja koristele raastetulla pecorinolla.
Kommentit