IMG_1637%20-%20Versio%202-normal.jpg

 

Banoffee-kakku on vähän ylimakea leivonnainen, vähän kuin joulu, uusivuosi, synttärit ja vappu samaan aikaan. Mutta kuitenkin se on vain niin hyvää! Ja se on myös kananmunaton kakku, mikäli tarvitsee ottaa huomioon erityisruokavalioita.

 

Banoffee-kakku:

Pohja:

150 g kaurakeksejä (esim. Hob-Nobs)

75 g voita tai margariinia

Täyte:

1 prk kondensoitua maitoa

3-4 banaania

2 dl vispikermaa

n. 1 rkl sokeria

Koristeluun suklaata tai kaakaojauhetta

Tee ensin kinuskikastike. Poista maitosäilykepurkista etiketti ja laita se isoon kattilaan. Täytä kattila vedellä, niin että maitopurkki juuri ja juuri peittyy vedellä. Keitä noin 3-4 tuntia, lisää vettä tarpeen mukaan, niin että purkki pysyyy koko ajan veden alla. Nyt sinulla on purkillinen täydellistä kinuskia. Samalla kertaa voi keittää useamman purkin, avaamaton säilyketölkki säilyy jääkaapissa kuukausia, ja sitten banoffee-kakku on seuraavalla kerralla niin paljon nopeampi valmistaa!

 

Tee seuraavaksi pohja. Murskaa keksit tehosekoittimella tai esim. kaulimella muovipussissa. Sekoita keksimuruihin sulatettu rasva ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja vähän reunoillekin. Anna hetken aikaa jähmettyä jääkaapissa. Nosta jähmettynyt pohja tarjoiluastialle, ja levitä päälle kinuskikastike. Laita kinuskin päälle kerros banaanisiivuja. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja levitä banaanisiivujen päälle. Sihtaa kakun päälle kaakaojauhetta tai raasta kakun päälle vähän suklaata. Ylläolevassa kuvassa laitoin kakun päälle Hello Kitty-kuvan ja pursotin reunoille vielä kermaa.