IMG_7177.jpg

Tämäkin ruoka on peräisin Henri Alénin keittokirjasta Vuoden Keittokirja. Maistelimme tätä Suurissa Euroviisuvalvojaisissa, ja kelpasihan tätä syödä Månsin raivatessa tiensä voittoon :). Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin pienempi määrä kookoskermaa, itse jouduin improvisoimaan, ja laitoin suuremman määrän kookosmaitoa ja vähän enemmän liivatetta. Hyvää oli! Tästä ohjeesta riittää isohkot annokset kuudelle hengelle. 

Sitruunaruoholla maustettu kookospannacotta

2 1/2 dl maitoa

1,2 dl sokeria

1 sitruunaruoho

5 liivatetta

4 dl kookosmaitoa

2 dl kuohukermaa

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Kiehauta maito ja sokeri ja lisää joukkoon silputtu sitruunaruoho. Liota liivatteet kuumaan sokerimaitoon. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Siivilöi ja sekoita joukkoon kookosmaito ja kuohukerma. Kaada annosmaljoihin ja laita jääkaappiin hyytymään ainakin pariksi tunniksi.

Hedelmälisäke

1 1/2 dl vettä

1 dl sokeria

3 passionhedelmää

1 mango

1/2 prk ananasta

2 sitruunaruohoa

Laita pieneen kattilaan sokeri, vesi ja 1 silputtu sitruunaruoho. Anna hautua noin 5 minuuttia. 

Pilko mango ja ananas reilun puolen sentin kuutioiksi ja laita ne reilun kokoiseen kulhoon. Kaavi passionhedelmien sisältö kulhoon. Kaada kuuma sokeriliemi siivilän läpi hedelmien päälle. Lisää kulhoon vielä halkaistu sitruunaruoho isoina palasina. Anna marinoitua viileässä ainakin muutama tunti.

Nostele sitruunanruohopalaset pois hedelmien joukosta ja annostele hedelmälisäke hyytyneen pannacotan päälle. 

IMG_7207.jpg