IMG_2765-normal.jpg

Monta vuotta sitten tein näitä sämpylöitä useastikin, ja jokunen päivä sitten tulivat mieleeni. Pitihän niitä sitten leipoa pari pellillistä ja olivat juuri niin hyviä, kuin muistin. Hiivaleipätaikinaan kääräistään porkkanaraastetta ja sinihomejuustoa, nämä maistuvat ihan sellaisenaan tai lämpöisinä pienen voinokareen kera, nam!

Porkkana-sinihomejustopuustit (12 isoa sämpylää)

Taikina:

2 1/2 dl vettä

1 ps kuivahiivaa

1/2 tl suolaa

1 rkl juoksevaa hunajaa

1 rkl öljyä

noin 6 dl hiivaleipävehnäjauhoja

Täyte:

250 g porkkanaa hienoksi raasteeksi raastettuna

öljyä

125 g sinihomejuustoa

 

Kaada paksupohjaiseen kasariin tilkka öljyä ja laita porkkanaraaste hautumaan kannen alle, sillä aikaa kun teet taikinan.

Sekoita kuivahiivaa pieneen määrään jauhoja. Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen suola, öljy, hunaja ja jauhoon sekoitettu hiiva. Alusta joukkoon loput jauhot ja anna taikinan kohota lämpöisessä paikassa kaksinkertaiseksi.

Pilko tai raasta homejuusto ja lisää se kasariin porkkanan joukkoon, anna hautua vielä hetken, että juusto sulaa kunnolla. Nosta kasari syrjään jäähtymään.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 50x30 cm kokoiseksi levyksi. Levitä hieman jäähtyhyt porkkanaseos tasaisesti levylle. Kääri levy pitkältä sivulta rullaksi ja leikkaa 12 yhtä suureen palaan. Nosta palat isoihin muffinivuokiin. Anna kohota hetken aikaa liinan alla, ripottele halutessasi pintaan sesamsiemeniä tai pähkinärouhetta ja nosta uuniin. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. 

 

IMG_2781-normal.jpg

Vähän voita halkaistulle sämpylälle, eikä muuta sitten tarvitakaan...

 

IMG_2774-normal.jpgIMG_2754-normal.jpg