IMG_2125-normal.jpg

Tämän ohjeen olen joku vuosi sitten leikannut talteen Hesarista. Muistaakseni on alun perin Henri Alenin käsialaa. Tämä on ollut luottojälkkärini jo monissa tilaisuuksissa, viimeksi nyt viikonloppuna kalajuhlissa. Kiitokset vielä isäntäväelle Rödsön Rivieralle! 

Pannacotta:

4 liivatetta

2,5 dl maitoa

1,25 dl sokeria

1/2 tl kardemummaa

1,5 dl luonnonjogurttia

2,5 dl kuohukermaa

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan maito, sokeri ja kardemumma. Purista ylimääräinen vesi liivatteista ja kuumenna maitoseosta, niin, että liivatteet sulavat. Lisää jugurtti ja kuohukerma jäähtyneeseen seokseen ja kaada pannacotta annosmaljoihin. Nosta maljat jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään kolme tuntia. 

Mango-passionlisäke:

1 dl sokeria

1,5 dl vettä

1 tähtianis

5 passionhedelmää

1 mango

Kaavi passionhedelmien hedelmäliha kulhoon. Pilko mango pieniksi paloiksi ja lisää kulhoon. Kiehauta vesi, tähtianis ja sokeri, kunnes sokeri on liuennut kokonaan. Kaada kuuma sokeriliemi hedelmien päälle ja anna maustua vähintään tunti. Nosta tähtianis pois ja lusikoi lisäke pannacotan päälle juuri ennen tarjoilua.