IMG_4157.jpg

Meillä on alkuvuosi vietetty esikoisemme seitsemänvuotissyntymäpäiviä. Ensin mummolassa oikeana päivänä, sitten kotona koko suvun voimin ja nyt viime viikonloppuna kavereiden kanssa. Sankarilla itsellään oli paljon ideoita syntymäpäivien viettoon. Kakku on hänelle aina se tärkein, tänä vuonna aiheena oli Ryhmä Haun Toma-koira. Pienellä googlettelulla löytyi kuvia pienestä reippaasta koirasta koirakavereineen. Askartelimme yhdessä koiramaisia kutsukortteja, kutsuttujen määrän ylärajaksi asetimme kymmeneen. 

IMG_4139.jpg

Seuraavaksi paketoimme ystävien kaverilahjat. Sopivia koira-aiheisia lahjoja etsiessämme löysimmekin pieniä Angry Birds-avaimenperäpehmoja, jotka olivat päivänsankarin mielestä oikein sopivia lahjoja. Paketoimme siis pehmoja ja vähän nameja asianmukaisiin pussukoihin. 

IMG_4220.jpg

Nuoriherra kirjoitti itse nimilaput ja kiitokset :).

IMG_4230.jpg

Sitten itse tarjoiluihin. A sai itse miettiä sopivat tarjottavat. Tällaiseen päädyttiin:

-Hot dogeja

-Cookie popseja

- Mini muffinsseja

- Koirakakku

Lisäksi vielä keksejä, sipsejä ja pop corneja

Ohjelma oli aika vapaata. Kutsujen kestoksi oli asetettu kaksi tuntia, mikä riitti oikein hyvin. Lahjat jaettiin kakun syömisen jälkeen pullonpyöritys-pelillä, A itse ehdotti sitä, ja se osoittautui oikein mukavaksi ohjelmanumeroksi. Tuolla tavalla kaikkien lahjat tulevat huomioiduksi. Sen jälkeen järjestimme vähän erilaisen aarteenmetsästyksen. Asuntoon oli piilotettu Post it-lapuille kirjaimia, joista lapset saivat muodostettua sanan (lapuissa oli numerot, joten eskari-ikäisten ei tarvinnut kauhean kauaa pähkiä sanaa), joka kertoi, mistä löytyy aarre. Vierashuoneen sängyn alta löytyi siis iso kassillinen kaverilahjoja ja lahjaksi saaduista Angry Birds-pehmoista sai vielä keksittyä monta leikkiä loppuajaksi. Kaikenkaikkiaan juhlat olivat erittäin vauhdikkaat ja onnistuneet!

 

Hot dogit halusin muotoilla teemaan sopiviksi. 

IMG_4234.jpg

Kuumat koirat eivät kuitenkaan olleet yleisömenestys, tosin niitä syötiin edes vähän enemmän kuin kirsikkatomaatteja tai kurkku- ja porkkanatikkuja ;).

IMG_4302.jpg

Cookie popsitkin olivat koiran mallisia. Niissä maistuu vanilja ja valkosuklaa. 

IMG_4284.jpg

Mini muffinsien koristelussa koko meidän lapsikatras sai auttaa. Koristetikkujen askartelu sopiikin mainiosti lasten hommaksi ja ne voi tehdä hyvissä ajoin ennen juhlia. Kuvat on tulostettu netistä. Muffinssit maistuvat banaanilta ja valkosuklaalta, kuorrute on kaakaolla maustettua cup cake toppingia. Nämä olivat huomattavasti suositumpia, kuin hot dogit!

IMG_4240.jpg

Toma-kakun piti olla koiran muotoinen. Siinä saikin repiä hetken aikaa hiuksia, että koira oli edes vähän esikuvansa näköinen. En ole ihan lopputulokseen tyytyväinen, mutta kakku syötiin, ja se kai on pääasia? Ruskea kuorrute on kaulittavaa suklaamassaa, muut vaahtokarkkimassaa. Tein suklaakuorrutteen tummasta (74%) suklaasta, ja sitä oli todella työläs käsitellä. Massa oli erittäin kovaa ja sitä oli raskasta kaulia, vaikka annoin sen lämmetä monta tuntia huoneenlämmössä ennen kaulimista. Mutta se maistui todella suklaiselta :). 

IMG_4246.jpg

Tässä vielä lähikuva koiran kaulapannan merkistä. Naamaan en ole tyytyväinen, en taaskaan ollut ajatellut asioita ihan loppuun ennen toimeen ryhtymistä, mutta sankari itse oli kohtuullisen mielissään.

IMG_4247.jpg

Kynttilöden kera. 

IMG_4248.jpg

Tässä vielä kuva sukulais-juhliin tehdystä Toma-kakusta. Maku oli molemmissa kakuissa sama, suklaapohja ja täytteenä vadelmaa ja ranskanpastilleja. Toimiva yhdistelmä :).

IMG_4156.jpg