IMG_0135-normal.jpg

Olen joskus kauan sitten ihastunut ikihyvksi tiramisuun, jos ravintolan jälkkärilistalta löytyy tiramisu, se on aina otettava. Jännä juttu siinä on, että koskaan en ole saanut samanlaista annosta. Kerran mieheni kanssa matkalla ollessamme,  saimme niin taivallista tiramisua, että menimme seuraavana päivänä varta vasten sitä uudestaan syömään, ja se olikin ihan erilainen, eikä mitenkään hyvällä tavalla...

Tässä on minun versioni tiramisusta, ja se on kyllä saanut aina kiitosta. Tärkein juttu on muistaa kostuttaa kissankielikeksit tarpeeksi, kuiva tiramisu on aina huono juttu. 

Tiramisu (6-8 annosta)

2 valkuaista

4 keltuaista

100 gr sokeria

1 tl vaniljasokeria

500 gr mascarponejuustoa

2 1/2 dl vahvaa kahvia 

1 1/2 dl kahvilikööriä 

1/2 dl konjakkia

18 kpl kissankielikeksiä

Koristeluun tummaa suklaajauhetta ja raastettua suklaata

 

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Mittaa sokerit ja keltuaiset lämmönkestävään kulhoon ja vatkaa vesihauteessa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää mascarponejuusto jäähtyneeseen keltuaisvaahtoon ja kääntele varovasti vaalkuisvaahto seokseen. 

Kokoa jälkiruoka joko tarjoiluvuokaan tai annoskulhoihin. Yllämainitulla nestemäärällä tiramisusta tulee todella kostea, voit lisätä joko muutaman ylimääräisen keksin tai vähentää nestemäärää, mikäli haluat siitä vähän kuivemman. Sekoita kahvi ja alkoholit laakeassa astiassa, kasta keksit kunnolla nesteeseen ja lado tarjoiluastian pohjalle keksejä, kerros mascarponevaahtoa, toinen kerros kostutettuja keksejä ja vielä toinen kerros mascarponevaahtoa. Anna vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli ja koristele juuri ennnen tarjoilua kaakaolla ja suklaaraasteella. 

IMG_6298%20-%20Versio%202-normal.jpg

Jälkkäripöytään tiramisu kannattaa tehdä isoon tarjoiluvuokaan, niin jokaisen vieraan on helpompi ottaa itselleen sopivan kokoinen annos.