IMG_7554.jpg

Tämä ohje on peräisin Glorian Ruoka ja Viini-lehdestä ja on mutakakuksi aika työläs, mutta maku on kyllä vaivan arvoinen. 

Täydellinen lakumutakakku

Pohja:

200 g tummaa suklaata (vähintään 60%)

100 g voita

4 luomukananmunaa

4 dl tomusokeria

1 rkl Maizenaa

2 rkl lakritsijauhetta

1 tl vaniljauutetta

ripaus suolaa

Pingota 20 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoka huolellisesti ja jauhota vuoka mantelijauheella. 

Sulata voi ja suklaa paksupohjaisessa kattilassa pienellä lämmöllä ja sekoita tasaiseksi. Nosta sivuun jäähtymään. 

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa keltuaiset ja tomusokeri. Siivilöi joukkoon Maizena-lakritsijauheseos. Kääntele keltuaisvaahtoon suklaasula, vaniljauute ja valkuaisvaahto.  Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 180 asteessa noin 20 minuuttia. Kakku jää todella löysäksi, joten anna sen jäähtyä kunnolla, vähintään pari tuntia vuoassaan ennen sen kumoamista. Kumoa jäähtynyt ja jähmettynyt kakku lautaselle, poista vuoka ja leivinpaperi ja jos haluat, kumoa se tarjoiluvadille, niin että saat kakun tarjolle oikeinpäin. Valmista kuorrute.

Kuorrute:

150 g tummaa suklaata

1 rkl voita

100 gr tuorejuustoa

1,5 dl vispikermaa

1 rkl tomusokeria

2 rkl lakritsijauhetta

Sulata suklaa ja voi. Nosta sivuun jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto isossa kulhossa ja kääntele sekaan jäähtynyt suklaasula, sokeri ja lakritsijauhe. Lopuksi kääntele varovasti joukkoon kermavaahto. Kuorruta kakku heti, sillä kuorrute jähmettyy nopeasti. Koristele haluamallasi tavalla. Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty macarons-leivoksia, itse käytin erilaisia suklaa-lakritsimakeisia ja orvokkeja. Kakku on erittäin tuhti, joten pieni pala riittää, eli kakusta saa noin 20 palaa.