IMG_4535-normal.jpg

Näitä tuulihattujen korvikkeita tarjoilin kahvipöydän suolaisena, olivat näppäriä tehdä ja käteviä myös säilyttää jääkaapissa H-hetkeen asti, perinteiset tuulihatut vaativat enemmän tilaa, kun ei niitä miten tahansa voi päällekkäin pinota. Tällaisen rullan voi pyöräyttää edellisenä iltana tai juhlapäivän aamuna ja kääräistä folioon. Täytettä voi muuttaa omien mieltymysten mukaan. Näihin laitoin katkarapuja ja toisiin kylmäsavulohta. Nopeasti katosivat :).

Taikina:

125 g voita

2 1/2 dl jauhoja

5 dl vettä

1/2 tl leivinjauhetta 

3 luomumunaa

Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot voimakkaasti vatkaten. Lisää vesi ja kuumenna seosta kokoajan vatkaten. Kun taikina irtoaa kattilan reunoista, lisää joukkoon leivinjauhe. Lisää  kananmunat yksitellen hyvin vatkaten hieman jäähtyneeseen taikinaan.  

Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista noin 25 minuuttia 225 asteessa. Kumoa leivinpaperille jäähtymään. 

 

Täyte:

150 g kylmäsavulohta tai 180 g katkarapuja

1 dl kuohukermaa

200 g tuorejuustoa (maustamatonta tai esim ruohosipuli tai yrtti)

1/2 dl pieneksi hienonnettua purjoa

1/2 dl hienonnettua ruohosipulia

Loraus sitruunamehua

Suolaa ja pippuria myllystä

 

Pilko lohi tai katkaravut. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja levitä jäähtyneelle tuulihattupohjalle. Kääri tiiviiksi rullaksi leivinpaperin ja folion sisään. Nosta jääkaappiin jähmettymään ja leikkaa viipaleiksi ennen tarjoilua. Koristele tuoreilla yrteillä tai herneenversoilla.