IMG_9720.jpg

Tunnustan heti alkuun, en ole mikään kuivakakkujen ylin ystävä. Taisin lapsena aloittaa leipomiskokeilut tiikeirkakulla, ja olen niitä vuosien varrella ilmeisesti leiponut kiintiöni täyteen. Mutta keksejä rakastan, joten kokeilinpa tällaista, kun tuli selattua ihanan vanhanaikaista luottokeittokirjaani "Parasta kotiruokaa ja makuja maailmalta". Taidanpas kipaista keittiöstä vielä palan tätä kakkua kirjoittelun kyytipojaksi. 

Noniin, eli lupaamani kuivakakkuohje: (kirjoitin vahingossa kuivakkaohje, taisi olla Freudilainen lipsahdus, oikeasti tämä on todella hyvää! Haen tässä vaiheessa vielä toisenkin palan.)

Amerikkalainen cookie-kakku

100 g tummaa suklaata karkeaksi rouhittuna

1 dl rouhittuja hasselpähkinöitä

2 dl vehnäjauhoja

2 dl kaurasuurimoita (olen tulkinnut nämä kaurahiutaleiksi)

1 tl leivinjauhetta

150 g voita

2 1/2 dl sokeria

3 luomukananmunaa

Yhdistä kuivat ainekset. Vaahdota voi ja sokeri ja lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten joukkoon. Kääntele jauhoseos taikinaan ja sekoita sileäksi. 

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan ja paista 180 asteessa uunin alatasossa noin 45 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyyttä. Kumoa kakku vasta vähän jäähtyneenä. Koristele halutessasi sulatetulla suklaalla, pähkinärouheella tai strösselillä.