IMG_9622-normal.jpg

Kaikilla ihmisillä on varmasti se yksi takuuvarma-onnistumis-resepti käytössä, se, joka ei ikinä petä, ja joka on kaikkien mielestä mahtavan makuinen. Minulla se on vuosia sitten ystävältä saatu juustokakku-ohje, jota voi pienin muutoksin varioida loputtomiin. Itse teen käytännössä pohjan aina ihan samanlaisena, ja muuttelen vain päällystekiilteen makua. Tämä on helppo ja hyvä, ja onnistumisprosenttini on ollut noin 98. Prosenttia madaltavat tuoreessa muistissa oleva katasrofaalinen tuplaepäonnistuminen äitienpäivänä, sekä mieheni nelikymppisille tekemäni kakku, joka levisi pöydälle, kun olinkin laittanut vahingossa liian vähän liivatetta... 

Eilen tein tällaisen kakun lasten tarhatädeille kiitokseksi kuluneesta vuodesta, hyvin oli kuulemma maistunut iltapäiväkahvin seurana :). Lasten kanssa etukäteen mietittiin kyllä, että käyvätköhän ne tädit ikinä kahvilla, ja tätejä nauratti, että eikös se jo parin vuoden aikana ole käynyt selväksi, että aina välillä täti, jos toinenkin, poistuu iltapäivällä kahville. No, hyvähän se oli tässä vaiheessa selvittää suomalaisten työpaikkojen kahvitottumukset. Mutta, palatakseni kakkuun, tässä tämä mahtava resepti:

Pohja:

150 g Digestive-keksejä

75 g sulatettua voita

Täyte:

2 munaa

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl creme fraichea

4 liivatetta

1 sitruunan mehu

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita ne voisulaan. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle ja painele sileäksi. Siirrä pohja jääkaappiin odottelemaan täytteen valmistumista. 

Laita liivatteet kylmään veteen vähintään viideksi minuutiksi. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja ranskankerma sileäksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata sitruunamehuun. Kaada jäähtynyt seos ohuena norona tuorejuustoseokseen kokoajan vatkaten. Yhdistä tuorejuustoseos ja munavaahto ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. 

Tee hyytyneen kakun päälle kiille, jos haluat. 2-3 dl nestettä riipuen kakkuvuoan koosta, siihen tulee siis 3-4 liivatetta. Valuta jäähtynyt kiilleseos varovasti lusikkaa pitkin kakun päälle ja anna hyytyä ainakin pari tuntia jääkaapissa. Irrota hyytynyt kakku varovasti vuoan reunoista, siirrä tarjoiluvadille ja koristele haluamallasti tavalla. 

 

IMG_9635-normal.jpg

Tässä pari lähikuvaa tämänkertaisista koristeluista. Tein tummasta suklaasta muutaman suklaarullan (tunnustan, en temperoinut suklaata, ja heti tuli harmaita laikkuja koristeisiin, laiskuus palkitaan...) ja niiden kaveriksi pari ananaskirsikkaa. Yksinkertaista ja toimivaa. Kiilteenä tyrnimarjoista keitetty mehu, johon lisäsin vähän appelsiinituoremehua. Tämän kakun päällä 3 dl mehua ja 3 liivatetta. 

IMG_9631-normal.jpg

IMG_9827-normal.jpg

Tässä kakussa tuorejuustona on käytetty mango-tuorejuustoa, kiilteessä on mangomehua ja passionhedelmää. Koristeena tässäkin passionin lisäksi suklaarullia ja ananaskirsikoita. 

 

IMG_6299-normal.jpg

Tämän perusjuustokakun päälle ladoin tuoreita viipaloituja mansikoita, kiille on mansikkamehua.