IMG_6441.jpg

Lohi-parsa piirakka (uunipellillinen)

Pohja:

100 g huoneenlämpöistä voita

1 prk kermaviiliä

2 dl vehnäjauhoja

2 dl täysjyvävehnäjauhoja

2 dl kaurajauhoja

1 tl leivinjauhetta

suolaa

Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasainen. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää tilkka vettä. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Kaulimista helpottaa, jos taikina ehtii levätä noin puoli tuntia jääkaapissa ennen kaulimista. Painele levyyn reikiä haarukalla ja esipaista pohjaa n 5 min 180 asteessa. 

 

Täyte:

5 luomukananmunaa

2 prk kermaviiliä

2 dl kermaa

1 dl creme fraichea

500 g vihreää parsaa

n 500 g lämminsavulohta

1 dl parmesaaniraastetta

1 iso sipuli

suolaa, pippuria, tuoretta basilikaa

pieniä kirsikkatomaatteja ja pinjansiemeniä pinnalle

Kuori parsat ja katkaise varren kuiva osa pois. Keitä parsoja muutama minuutti suolatussa vedessä, valuta vesi pois. Leikkaa parren kukinto talteen ja pilko varret pieniksi paloiksi. Silppua sipuli hienoksi ja kuullota öljyssä pehmeäksi. Sekoita kananmunat, kermat, pilkottu parsa, hienonnettu lohi, juustoraaste ja mausteet isossa kulhossa. Levitä kuullotettu sipuli piirakkapohjan päälle. Kaada täyte pellille. Asettele parsan kukinnot siisitisti piirakan päälle, lado pintaan kirsikkatomaatin puolikkaita ja ripottele pintaan pinjansiemeniä. Paista 180 asteessa n 45 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Leikkaa hieman jäähtyneenä annospaloihin. Piirakan voi tarjota joko kylmänä tai lämpimänä.