IMG_7146.jpg

Sain äitienpäivälahjaksi mieheltäni Henri Alénin kirjoittaman ihanan Vuoden Keittokirjan. Alénin ohjeet ovat yksinkertaisia ja suhteellisen helposti toteutettavia, eivätkä vaadi aivan ihmeellisiä raaka-aineita. Ensimmäisenä päädyin kokeilemaan kuha-lohiceviceä, jota tarjoilimme väliruokana ennen illallista, kun viikonloppuna järjestimme Euroviisuvalvojaiset. Tämä oli vallan herkullista tarjottuna itsetehdyn pataleivän ja Sol-oluen kera. 

Kuha-lohiceviche

puolikas kurkku

300 g nahatonta kuhafileetä

300 g nahatonta lohifileetä

1 tl hienonnettua punaista chiliä

1 valkosipulinkynsi

2 rkl hienonnettua korianteria

1 1/2 dl limetin mehua (n 3 limettiä)

0,7 dl oliiviöljyä

suolaa ja mustapippuria

 

Kuori ja halkaise kurkku. Poista siemenet kaapimalla pienellä lusikalla. Paloittele kurkku. Paloittele kala noin sentin kokoisiksi kuutioiksi. Silppua chili ja valkosipulinkynsi (mikäli haluat vähän miedomman valkosipulin maun, halkaise vain valkosipulinkynsi pitkittäin). Sekoita kurkku, kala, chili ja valkosipuli isossa kulhossa. 

Vatkaa limetinmehu ja oliiviöljy toisessa kulhossa ja kaada seos kalojen päälle. Anna marinoitua noin tunti viileässä ja sekoittele välillä. Sekoita silputtu korianteri joukkoon marinoitumisen loppupuolella. Mausta seos suolalla ja pippurilla ennen tarjoilua.