IMG_9460.jpg

Nyt on syntymäpäiväpostaukset taas vähäksi aikaa tehty. Kohta kuukausi sitten täällä päin maailmaa vietettiin venetsialaisia, eli huvilakauden päättäjäisiä, joihin tuli askarreltua tällainen kakku. Lasten mielestä venetsialaisissa parasta on raketit, itse en ole oikein ilotulitteiden kannattaja, mutta, mutta... 

Pohja:

4 luomukananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

2 rkl kaakaojauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahtoon. Sekoita taikaina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista 180 asteessa n. 8-10 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kumoa paistunut kakkupohja sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä. 

Täyte:

1 pussi vaniljakastikejauhetta

2 dl maitoa

2 dl vispikermaa 

1-2 banaania ohuina siivuina

n. 2 dl mansikkaa soseutettuna

Sekoita vaniljakastikejauhe ja maito ja anna tekeytyä jääkaapissa noin 10 minuuttia. Vaahdota vispikerma napakaksi vaahdoksi ja kääntele vaniljakastikkeen joukkoon. 

Kakun kasaaminen on aika helppoa. Raketin suora osa on tehty kääretortun tapaan puolikkaasta levykakkupohjasta. Levitä pohjan päälle mansikkasosetta, sitten banaanisiivuja ja lopuksi vaniljakermavaahtoa. Kääri rullalle ja nosta tarjouluaslustalle.

Kärkeä varten leikkaa puoliympyrä kakkupohjasta ja täytä kuten edellä. Kääri puoliympyrä tötterölle (taittokohta on ympyrän keskipiste). Ylijääneistä paloista voi askarrella lieskaosat, jolloin koko neliön mallinen levykakkupohja tulee käytettyä. Tasoita kakun pinta kermavaahdolla tai kreemillä ennen koristelua. Tämän kakun kuorrutus on voikreemiä, jota on maustettu vähän tuorejuustolla. Tällaisella mallilla voisi varmaankin askarrella joillekin avaruusaiheisille synttäreille rakettikakkua. 

 

IMG_9458.jpg

Ainiin, saivathan ne lapset sitten illan pimentyessä nauttia ihan oikeistakin raketeista!

IMG_9561.jpg