IMG_9910.jpg

Tällaisia mini-kokoisia whoopie pie-leivoksia tehtiin pupusynttäreille. Laitoin näiden täytteeksi vähän valkosuklaata ja mansikkaa, ja lopputulos oli mielestäni oikein onnistunut. Taikinaohje on kirjasta Whoopie-leivokset (Gummerus), täyte on omani. Ohjeen mukaan tästä tulee 12 leivosta, itse tein 32 minikokoista leivosta, ne olivat juhlissa juuri sopivan kokoisia suupaloja. 

Mansikalla ja valkosuklaalla täytetyt vanilja whoopie piet

250 g (3 3/4 dl) vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

iso hyppysellinen suolaa

175 g pehmeää voita

150 g (1 3/4 dl) hienoa sokeria

1 luomukananmuna vatkattuna

2 tl vaniljauutetta

1 1/2 dl piimää

Vaahdota sokeri ja voi. Vatkaa joukkoon muna ja vaniljauute. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Kaada puolet jauhoseoksesta sokerivaahtoon. Lisää sitten piimä ja loput jauhoseoksesta ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina pursotuspussiin ja pursota pellille pyöreitä tasakokoisia taikinanokareita. Itse käytän 10 mm:n tpyöreätä tyllaa, mutta ilmankin pärjää. Jätä reilusti leviämisvaraa. Paista 180 asteessa 10-12 minuuttia, kunnes leivos tuntuu sormella kiinteältä tai reuna irtoaa pellistä lastalla kokeiltuna. Anna jäähtyä pellillä 5 minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään täysin. 

Täyte:

n. 1 dl soseutettua mansikkaa

200 g valkosuklaata

100 g mascarpone-juustoa

2 dl vispikermaa

(1-2 rkl vaniljakreemijauhetta)

Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaasulaan mascarpone-juusto. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Sekoita mansikkasose kermavaahtoon. Jos mansikkakermavaahto tuntuu löysältä, voit sekoittaa joukkoon hieman vaniljakreemijauhetta. Kääntele mansikkakermavaahto varovasti suklaa-juustoseokseen. Kaada täyte pursotuspussiin. Jos täyte tuntuu edelleen löysältä, voit laittaa purostuspussin hetkeksi jääkaappiin, täyte kiinteytyy, kun suklaa alkaa jähmettyä. Käännä puolet pikkuleivistä ylösalaisin ja pursota niille täytettä. Paina toinen pikkuleivänpuolikas täytteen päälle. Koristele haluamallasi tavalla. Näiden päällä on candy meltsiä ja nonparelleja.