IMG_4895-normal.jpg

Ajattelin pääsääntöisesti täyttää blogini leivonnaisilla, mutta tänään tein suolaisia lettuja, joita ehkä teen toistekin. Sain ystävältäni lehtikaalia, joka on paitsi kaunista, myös ilmeisen hyvänmakuista. Tämä ohje on oma kehitelmäni. 

Lettutaikina:

6 dl maitoa

2 luomukananmunaa

3 dl täysjyvävehnäjauhoja

1 dl spelttijauhoja

1/2 tl suolaa

1 rkl öljyä

Sekoita lettutaikinan ainekset ja anna turvota vähintään puoli tuntia. Vehnäjauhoja ei kannata laittaa koko määrää heti, niitä voi lisätä myöhemmin, mikäli taikina tuntuu turvotuksenkin jälkeen liian löysältä. 

 

Täyte:

1 keskikokoinen sipuli

3 valkosipulinkynttä

100 g tuoreita herkkusieniä

oliiviöljyä

1-1 1/2 dl valkoviiniä

vajaa kourallinen tuoretta basilikaa

1 pussi Quorn-rouhetta

4 isoa lehteä lehtikaalta

suolaa, mustapippuria myllystä

1 1/2 dl ruokakermaa

n. 100 g Aura-juustoa

Kuullota pilkottuja sipuleita hetki öljyssä, lisää viipaloidut herkkusienet ja lehtikaalisilppu. Kun lehtikaali on hieman pehmennyt, lisää jäinen Quorn-rouhe ja basilikasilppu. Kun Quorn on sulanut, lorauta joukkoon valkoviini. Viinin haihduttua voi joukkoon laittaa muutaman desin vettä, jos seos näyttää liian kuivalta. Kypsentämisen loppuaikana lisää joukkoon kerma ja murustettu homejuusto. Mausta suolalla ja pippurilla. Täyte saa hautua yhteensä noin 20 minuuttia. 

Täytteen hautuessa paista letut voi-öljyseoksessa. Täytä letut, laita ne uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista kiertoilmauunissa 180 asteeessa, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin. Tarjoile hyvän salaatin kera.