IMG_9751-normal.jpg

Sormia syyhysi päästä testailemaan viime viikolla palkinnoksi saamiani tuotteita ja ajatus lähti liikkeelle kauniin värisistä sokerimassoista. Niihin kuin lisäisi muutaman sävyn, niin saisi sateenkaaren. Ja vielä vähän rekvisiittaa, niin sateenkaaresta voisi tehdä samba-mekon, meidän pikku-K:han rakastaa sambaa, vaikka vuodenvaihteessa alkanut harrastus loppuikin lyhyeen...Tämän tekeleen lapset saavat huomenna kiikuttaa päiväkotiin kavereiden iloksi kesän alkua juhlistamaan. Samba kuuluu ilmeisesti myös pian alkavien jalkapallokisojen teemaan (en tiedä mitään urheilusta), joten ehkä kakku sopii moneen menoon.

Mango-vanilja-kakku:

Pohja: 

12 munaa

4 1/2 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

3 dl perunajauhoja

3 tl vaniljasokera

3 tl leivinjauhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi ja lisää varovasti jauhoseos. Levitä taikina kolmelle uunipellille, paista noin 8 minuuttia 200 asteessa. Kiertoilmauunissa voi paistaa kaksi pellillistä yhtäaikaa, tavallisessa vain yhden. Kumoa kakkupohja heti sokeroidulle leivinpaperille, niin se ei tartu kiinni paperiin. 

Mango-täyte:

4 prk vauvan mangososetta 

200 g mangotuorejuustoa

4 dl vispikermaa

1 dl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita mangosose ja tuorejuusto keskenään ja yhdistä varovasti kermavaahtoon, lisää varovasti vatkaten vaniljakreemijauhe. 

 

Valkosuklaa-vaniljatäyte:

200 g valkosuklaata

200 g vaniljarahkaa

4 dl vispikermaa

Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hetken. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahka suklaasulaan ja kääntele suklaa-rahkaseos varovasti kermavaahtoon. 

 

Kostutukseen 3-4 dl mango-vaniljamaitoa

 

Kokoa kakku sopivan kokoiseen pyöreään kulhoon. Vuoraa kulho kunnolla kelmulla, laita kaksi pitkää suikaletta ristiin ja jätä niin pitkät suikaleet kulhon reunojen yli, että ne voi taittaa valmiin kakun päälle. Leikkaa kakkupohjista kuusi tai seitsemän sopivan kokoista pyörylää. laita kulhon pohjalle yksi pohjakappale, kostuta se ja laita päälle mangotäytettä parin sentin kerros. Laita päälle toinen pohja, kostuta ja laita päälle suklaatäytettä. Jatka näin, kunnes kulho on täynnä, kostuta vielä päällimmäinen kakkupohja ja vedä kelmu kakun päälle ja jätä se hyytymään jääkaappin ainakin neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli. 

Kumoa hyytynyt kakku tarjoiluvadille, poista kelmut ja työnnä kelmutettu Barbie-nukke kakun keskelle. Päähine on minun nukelle tehty teipistä ja lasten pääsiäisaskarteluista ylijääneistä sulista. Se on teipattu varuiksi kiinni sekä otsa- että niskapuolelle. 

IMG_9673-normal.jpg

Minulle kävi näin; vaikka nukke oli kakkukulhon mittainen, oli kostutus painanut kakkua vähän kasaan yön aikana ja "mekko" oli liian lyhyt (tai nuken jalat liian pitkät). Koska en viitsinyt amputoida nukkeparan jalkoja tein mekkoon lisäyksen. Murustin ylijääneitä kakunpohjanpalasia ja sekoitin niihin mangososetta, tästä sain hyvän massan, jolla kakkua pystyi korottamaan tarvittavat pari senttiä. 

 

IMG_9675-normal.jpg

Sopivamman mittainen mekko. 

IMG_9679-normal.jpg

Levitä kermavaahtoa tasaisesti kakun päälle tarttumapinnaksi sokerimassalle.

IMG_9750-normal.jpg

Koristeluun käytin kuutta eri väriä, vaikka sateenkaaressa onkin seitsemän väriä, mutta päätinpä vähän oikaista. Laitoin ensin kiilan mallisen sinisen kaistaleen mekon etuosaan, sitten kaulitsin noin viiden sentin paksuisia kaistaleita sateenkaaren väriseksi takaosaksi. Rypytys on tehty marsipaanimuotoiluvälineillä, käytin isoa pallomaista päätä alkuun, ja venytin ryppyä sitten sitä vähän pienemmällä pyöreäpäisellä työkalulla. Kun kaikki kuusi kaistaletta oli paikallaan, tein mekon yläosan. Sitä joutui vähän mallailemaan ennenkuin sen sai sopimaan, eikä takaosasta tullut ihan katseenkestävä... Valkoiset pilvenhattarat mekossa ovat pikkuruisia vaahtokarkkeja, jotka on liimattu kiinni valmiilla valkoisella sokerikuorrutteella. 

IMG_9718-normal.jpg

Päähine on viimeistelty suikaleella sinistä vaahtokarkkimassaa, siihen on liimattu sinisiä sokerikuulia valmiilla sokerikuorrutteella. Samalla tavalla on tehty myös nuken korva- ja rannekorut. Mekon yläosan koristeet on Dr. Oetkerin valmiita strösseleitä. 

Kun tuo lupaavasti alkanut kesä vielä jatkuisi suotuisana Samba-karnevaaleille, niin johan olisi mukavaa. Tosin todellisuus ulkona näyttää vähän kylmänpuoleiselta...