IMG_2426-normal.jpg

Pimenevien syysiltojen ykkösherkku on kyllä valkosipulietanat. Teemme näitä aika usein vieraille, mutta joskus ihan muuten vain, lasillinen punaviiniä kylkeen, ja elämä on ihanaa :). (Jokunen verisuoni voinee tukkeutua, mutta sitä voi sitten murehtia viikonlopun jälkeen...)

 

Valmistukseen tarvitset:

Säilyke-etanoita

Voita

Persiljaa

Valkosipulia

Suolaa

Etanapannuja

IMG_2443-normal.jpg

Huuhtele etanat ja laita ne lävikköön valumaan. Tee valkosipulivoi. Pilko valkosipuli ja persilja, sekoita voihin. Mitä enemmän valkosipulia, sen parempi. Suolaa voit lisätä joko voihin tai sitten ripotella vähän suolaa jokaiseen etanapannun koloon, se on ihan makuasia. Itse laitan suolan voihin, se sekoittuu näin tasaisemmin, mutta jotkut pitävät pienestä suolaylläristä. Kuivaa etanat talouspaperilla, laita yksi etana jokaiseen etanapannun koloon ja täytä kolo piripintaan valkosipulivoilla. Painele voi ja etanat kunnolla koloihin. Jotkut pitävät pienestä gorgonzola-lisästä etanoissaa, minä pidän tästä pelkistetystä versiosta. Mutta jos haluat laittaa jotakin lisämaustetta, niin tee se tässä välissä. Laita täytetyt pannut leivinpaperilla päällystetylle uunipellille (voita kiehuu aina vähän yli, näin uuni säilyy siistinä) ja laita uuniin 200-225 asteeseen noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarjoile heti paahtoleivän tai patongin ja punaviinin kera. 

 

IMG_2424-normal.jpg