IMG_2405%20-%20Versio%202-normal.jpg

Selasimme jokin aikaa sitten vanhaa reseptimappiani pikku-A:n kanssa ja hän halusi välttämättä tehdä mielestään hassun näköisen suklaakakun kummitädille tarjottavaksi. Kakku oli oikein hyvää, ja hauskaa oli, että meissä aikuisissa maistelijoissa tämä toi kaikille lapsuuden mieleen, eli tämä oli oikea kahdeksankymmentäluvun retrokakku. Ohjeen alkuperää en tiedä, olen leikannut sen joskus kauan sitten jostakin lehdestä talteen. 

Pohja:

5 luomukananmunaa

2 1/2 dl sokeria

2 1/2 dl vehnäjauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

1 1/2 tl leivinjauhetta

Kostutus:

1 1/2 dl omenamehua

Täyte:

1 pss vaniljakastikejauhetta

2 dl maitoa

1 1/2 dl kuohukermaa

1 1/2 dl omenasosetta

2-3 banaania

Kuorrutus:

1 dl omenasosetta

1/2 dl kuohukermaa

150 g tummaa suklaata

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja pastia 225 asteessa 6-8 minuuttia, kunnes kakku on tikulla kokeillen kypsä. 

Vatkaa vaniljakastikejauhe maitoon ja nosta hetkeksi aikaa jääkaappiin. Vaahdota kerma. Yhdistä kerma ja valmis vaniljakastike. 

Vuoraa noin parin litran vetoinen pyöreä kulho kelmulla. Leikkaa jäähtyneestä kakkupohjasta pyöreä pala kulhon pohjalle. Kostuta omenamehulla. Levitä päälle omenasosetta, täytettä ja banaanisiivuja. Laita päälle seuraava kakkupohja, ja toista edellinen vaihe. Kostuta myös päällimmäiseksi tuleva kakkupohja ja vedä kelmun reunat kulhon yli. Nosta kakku jääkaapppin hyytymään. 

Kumoa hyytynyt kakku tarjoilulautaselle. Levitä päälle omenasosetta. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen, lisää paloiteltu suklaa ja sekoittele, kunnes suklaa on täysin sulanut. Valuta suklaakuorrutus kakun päälle samalla veitsellä tai lastalla levittäen. Koristele karkeilla.