Nyt on taas blogin puolella ollut tammikuista hiljaiseloa. Makeat leivonnaiset ovat jääneet meillä vähemmälle joulun ähkyjen jälkeen. Eilen tuhosimme porukalla ison piparkakkukartanon, ei kestänyt kauaa kartanon hävittäminen reippaan lapsilauman toimesta :). Eilen tuli siis syötyä piparkakku, jos toinenkin, mutta muuten tammikuu on sujunut enemmän salaattilinjalla. Salaattilinjasta innostuneena postaankin nyt muutaman salaattiohjeen. Ensimmäisenä tulee aivan ehdoton lemppari, luotto-ohjeeni jo monen vuoden ajalta, jonka ohje löytyy Gullichsenin Safkaa-kirjasta. Salaatista löytyy lohta, avokadoa ja wasabia, mielestäni salaatti ei muuta myyntipuhetta kaipaa, aivan sairaan hyvää! En ole muunnellut ohjetta millään tapaa, mitä sitä täydellisyyttä rikkomaan... Salaatin voi tarjota alkuruokana tai himpun verran annosta suurentamalla jopa pääruokana.
Lohi-avokadosalaatti wasabikastikkeella
Yhtä annosta varten tarvitset:
100 g erilaisia lehtisalaatteja ja tuoreyrttejä
4 pitkittäistä siivua kurkkua
4 pitkittäistä siivua porkkanaa
kurpitsansiemeniä
suolaa
mustapippuria
1/2 rkl riisiviinietikkaa
1/2 avokado
muutama lastu garia (sushi-inkivääriä)
n. 120 g lohta vajaan sentin paksuisina siivuina
Wasabikastike:
1/2 sitruunan mehu
1/2 tl suolaa
1 tuubi (45g) wasabia
1 dl rypsiöljyä
Valmista ensin wasabikastike. Sekoita keskenään sitruunamehu, suola ja wasabi. Lisää sitten öljy ohuena nauhana kokoajan sekoittaen, niin että kastike sakenee. Tästä määrästä tulee noin kahdeksan annosta.
Paahda kurpitsansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla ja suolaa ne.
Pese ja kuivaa salaatit ja nosta ne annoslautaselle. Mausta salaattipeti riisiviinietikalla, suolalla ja pippurilla. Leikkaa juustohöylällä kurkusta ja porkkanasta pitkiä siivuja, kääri ne rullalle ja asettele salaattilautasen reunoille. Lisää salaattipedin päälle gari-siivuja ja viipaloitu avokado.
Mausta salaatti noin ruokalusikallisella wasabikastiketta ja ripottele päälle kurpitsansiemeniä.
Kuumenna paistinpannu savuavan kuumaksi, ripottele pannulle suolaa ja aseta lohet pariloitumaan suolan päälle.
Paista lohta noin minuutin per puoli ja nosta salaattiannoksen päälle. Tarjoile ja syö annos heti! Nam!
Kommentit