IMG_1958-normal.jpg

Vietimme tämän kesän mitä ilmeisimmin viimeisen kesäviikonlopun ystävien luona. Alunperin suunnitelmissa oli rapujuhlat, mutta tiettyjen kommervenkkien jälkeen rapujuhlista tulikin kalajuhlat. Juhlat olivat mitä mainioimmat, tarjoilut huikeita ja mahat pullollaan palasimme sunnuntai-iltana kotiin. Ähky on nyt laskenut sen verran, että voin jo kirjoitella viikonlopun kahvipöydän kakun ohjetta muistiin. Päätin kokeilla kesäkurpitsakakun tekoa, olen sellaisen tehnyt viimeksi vuosia sitten, ja se oli vallan mainion makuinen. Harmikseni en löytänyt käyttämääni ohjetta, joten päädyin yhdistelemään netistä löytämiäni ohjeita, jolloin lopputulokseksi tuli tällainen, vallan maukas kakku. 

 

Kesäkurpitsakakku:

 
350 g raastettua kesäkurpitsaa
3 munaa
3,5 dl fariinisokeria
2 dl öljyä
100 g hasselpähkinärouhetta paahdettuna
3 dl vehnäjauhoja
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
1,5 dl maitoa
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl kardemummaa
2 tl kanelia
muutama rouhaisu vaniljamyllystä
 
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä sitten kaikki kakun ainekset. Kaada taikina kahteen voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 20 cm) ja paista 175 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes kakku on tikulla kokeiltuna kypsä. Kumoa kakut ja anna jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista. 
 
Kuorrutus:
 
100 g voita
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2-3 dl tomusokeria
 
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi, lisää tuorejuusto ja vatkaa vielä hetki. Levitä kuorrutetta yhden kakkupohjan päälle ja nosta toinen pohja sen päälle. Levitä ensin ohut kerros kuorrutetta koko kakun päälle ns. murukerrokseksi, laita kakku hetkeksi jähmettymään jääkaappiin ja levitä sitten loput kuorrutteesta kakun päälle. Itse en malttanut tehdä kuorrutusta kahdessa vaiheessa, ja murujahan siihen pintaankin sitten tuli. Tämä ohje riittää yhteen kerrokseen ja koko kakun päällystämiseen. Mikäi haluat, voi kuorrutetta tehdä vähän enemmän ja halkaista kakkupohjat, niin että täytettä tulisi kolmeen väliin. Vähän epäterveellisempää, mutta myös hieman herkullisempaa ;). Koristele haluamallasi tavalla. 

 

IMG_1954-normal.jpg