IMG_4748-normal.jpg

Sain tämän ohjeen kauan aikaa sitten ystäväni äidiltä ja muistan, että näitä kakkusia tein ainakin miljoonan yläasteen leirikoulu-myyjäisiin. Kakkuset ovat aika somia ja helppotekoisia, lastenjuhlissa huomasin näin aikuisiällä, että murustavat ihan pirusti, joten sotkua syntyy, mutta näyttivät maistuvan lapsille. Löysin vähän aikaa sitten paikallisesta sisustusliikkeestä ihanan kakkupurkin, joka vaati tietysti jotakin sopivaa sisältöä, joten päätinkin tehdä näitä kakkusia keittiömme väreissä ihan sisustusmielessä. Purkin sisältö on kuitenkin kuvan ottamisen jälkeen jotenkin vähentynyt...

Hanna-tädin kakut

250 g margariinia

1 1/2 dl sokeria

1 luomumuna

1 dl kermaviiliä

1 sitruunan raastettu kuori

4 dl perunajauhoja

1 tlk soodaa

2 tl leivinjauhetta

5 dl vehnäjauhoja

Itse en perusta sitruunan mausta, joten korvasin sitruunan reilulla annoksella vaniljasokeria. Ruokasoodan maku on monelle epämiellyttävä, joten senkin jätin pois ja laitoin 3 tl leivinjauhetta. Kaksi riittäisi hyvin, koska hennon makuisessa kakussa leivinjauhekin maistuu läpi. 

Vaahdota margariini ja sokeri, lisää muna, kermaviili ja halutessasi sitruunan raastettu kuori. Sekoita suurin osa vehnäjauhoista ja muut kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää loput vehnäjauhot vähitellen, että saat sopivan tuntuisen taikinan. Halutessasi voit paistaa koekakun. Kakkujen on tarkoitus pysyä pyöreinä, eikä levitä pellille. Paista kakkuja 200 asteessa noin 5 min. 

Kuorruta jäähtyneet kakut pikeerillä ja nonpareilleillä. 

 

IMG_4771-normal.jpg

Sopivathan oranssit ja valkoiset pikkuleivät myös senkin päällä odottavan Halloween-kurpitsan väreihin :)