IMG_6418.jpg

Näitä muffineja olen tehnyt muutamaan kertaan, ne ovat helppoja tehdä ja maistuvat sekä kylmänä, että lämpöisinä. Näitä voi tarjota vaikkapa brunssilla, kahvipöydän suolaisena tai miksei ottaa mukaan kesäiselle piknikille. Jos et pidä feta-juustosta, voit korvata sen jollakin muulla juustolla, esim. mozzarellalla tai goudalla ja oliivitkin voi vaihtaa vaikka aurinkokuivattuihin tomaatteihin. Tämä ohje on peräisin Otavan Makeat ja suolaiset muffinit-kirjasta.

Oliivimuffinit fetajuustolla täytettyinä:

70 g kivettömiä mustia oliiveja

200 g fetajuustoa

250 g (n. 4 dl) vehnäjauhoja

1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna

2 1/2 tl leivinjauhetta

1/2 tl soodaa

suolaa

mustapippuria myllystä

1 luomukananmuna

3/4 dl oliiviöljyä

3 dl luonnonjugurttia

Laita muffinipellin syvennyksiin paperiset muffinivuoat tai voitele pelti kevyesti. Viipaloi oliivit. Leikkaa 150 g fetajuustosta kahteentoista palaan ja murenna loput. Sekoita oliivit ja kaikki kuivat ainekset keskenään isossa kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunan rakenne rikki ja lisää siihen jugurtti ja öljy. Kaada kananmunaseos jauhojen joukkoon ja sekoita nopeasti lastalla tasaiseksi taikinaksi. Täytä muffinipellin syvennykset puolilleen ja laita jokaiseen vuokaan fetajuuston pala. Lusikoi loput taikinasta syvennyksiin ja ripottele päälle murennettu fetajuusto. Paista 180 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kauniin kullanruskeita. Anna niiden jäähtyä noin 5 minuuttia ennenkuin irrotat ne muffinipellistä. Tarjoa kylmänä tai lämpimänä.