IMG_2938-normal.jpg

Tällaisen kääretortun tein jokin aikaa sitten, kun piti testailla pyöreän kääretortun tekemistä. Tässä oli aivan liikaa täytettä, joten muoto oli litteä, ei ollenkaan pyöreä, mutta maku oli oivallinen, joten jos joskus kaipaat pikaisesti valmistettavaa kahvipöydän herkkua, niin tämä toimii varmasti. Eikä valmistukseen menee paljoa puolta tuntia kauempaa. 

Suklaa-banaanikääretorttu

Pohja:

3 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele kuivat aineet munavaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista 200 asteessa 6-8 minuuttia. Tarkista tikulla, että pohja on kypsä. Kumoa paistunut pohja sokeroidulle leivinpaperille jäähtymään. 

Täyte:

1 pussi valmista vaniljakastikejauhetta

2 dl maitoa

2 dl vispikermaa

1-2 banaania

Mustikkacurdia

Koristeluun:

2 dl vispikermaa

2-4 rkl kaakaojauhetta

raastettua suklaata

Tee ensin vaniljakastike ja laita hetkeksi aikaa jääkaappiin tekeytymään. Vatkaa kermavaahto ja soseuta banaanit. Kun vaniljakastike on kiinteytynyt, sekoita täytteen ainekset keskenään. 

Levitä ensin ohut kerros mustikkacurdia kääretorttupohjalle. Levitä sitten täyte ja kääri kääretorttu tiukalle rullalle leivinpyyhettä apuna käyttäen. Laita kääretorttu jääkaappiin hetkeksi hyytymään. 

Vatkaa vispikerma pehmeäksi vaahdoksi, lisää kaakaojauhetta oman maun mukaan vaahtoon. Levitä kermavaahto kääretortun päälle ja raasta suklaata koristeeksi.