IMG_2717-normal.jpg

Ystäväni muutti muutama vuosi sitten Sveitsiin ja olen käynyt siellä muutaman kerran kyläilemässä. Ehdoton lempiravintolani Zürichissä on kasvisruokaravintola Hiltl, jossa saa kasvisruokaa runsaista buffet-pöydistä tai vähän fiinimmästi à la carte-listalta. Ihastukseni ravintolaan ei ole voinut jäädä huomaamatta, ja sainkin ystävältäni mainion Hiltlin keittokirjan lahjaksi. Ohjeista yksi on ylitse muiden, nämä browniesit eivät jätä ketään kylmäksi!

Brownies

360 g voita

490 g tummaa suklaata

5 luomumunaa

hyppysellinen suolaa

540 g raakaruokosokeria

1/2 tl vaniljasokeria

450 g karkeasti rouhittuja saksanpähkinöitä

360 g vehnäjauhoja

Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa. Vaahdota munat, sokerit ja suola kuohkeaksi. Sekoita varovasti munavaahto suklaa-voisulaan. Lisää taikinaan jauhot ja pähkinät. Itse en käyttänyt kuin n 300 g pähkinää, ja oli aivan tarpeeksi pähkinäistä omaan makuuni, mutta jos pitää pähkinöistä, niin siitä vain! Ohjeen mukaan annoksesta riittää 25 palaa, uunivuoan kooksi ilmoitetaan 30x27 cm. Itse taittelin leivinpaperista sopivan kokoisen alustan ja paistoin herkun tavallisella uunipellillä. Paista 180 asteessa noin 22 minuuttia (kiertoilmauunissa noin 4 minuuttia vähemmän). Anna jäähtyä ja leikkaa sopiviin annospaloihin. Tarjoile esim. vaniljajäätelön tai kardemummalla maustetun kermavaahdon kera.