IMG_4979-normal.jpg

Mieheni ei erityisemmin pidä makeasta, eikä täytekakut ole oikein hänen juttunsa. Rahkapullat sen sijaan ovat herkkua, joten päätimme lasten kanssa tehdä niitä pakkaseen ennen isänpäivää, itse kun olisin tuon päivän töissä, ja lapset saisivat juhlia isin kanssa päinensä. Jotakin erilaista piti kuitenkin juhlapullaan keksiä ja ajattellin, että siihen voisi kirjoittaa jotakin. Yleensä laitan rahkapulliin säilykepersikanpalasia, ja ajattelin, että ehkä niistä voisi askarrella jotakin. Ongelmana oli vain, kuinka persikanpalat saisi pysymään paikoillaan paiston ajan. Sitten mietin, että voisi tehdä tekstin vaniljakreemipursotuksilla. Ongelmaksi muodostui vain väri, joka on melkein sama, kuin rahkatäytteen. Kun yhdistin sitten nämä kaksi mahdollisuutta, päädyin soseuttamaan säilykepersikoita ja korvasin osan vaniljakreemiin käytettävästä vedestä tällä persikkasoseella. Tuli keltaista pursotettavaa massaa, joka paiston jälkeen maistuikin hyvältä. 

Persikkainen vaniljakreemi:

1 dl Sallisen vaniljakreemijauhetta

1,5 dl vettä

1,5 dl soseutettua säilykepersikkaa

Vatkaa pakkauksen ohjeen mukaan. 

 

Rahkatäyte:

2 dl kuohukermaa

2 dl rahkaa

2 munaa

sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan

Sekoita täytteen ainekset keskenään. 

 

Tein peruspullataikinan, ison onnittelupullan tein kaulimalla pyöreän levyn, joka reunoille liimasin kananmunalla pullareunuksen. Siihen pursotin pyöreällä tyllalla varustetulla pursotuspussilla onnittelutekstin. Rahkatäytteen kaadoin kermanekkaa apuna käyttäen tekstin ympärille ja koloihin. Pursotustekniikkaa joutuu vielä hiomaan, kauhean kaunista jälkeä ei syntynyt, mutta teksti oli sentään luettavaa. Sydänpullat tein samalla tavalla, sydänpursotus pohjalle ja varovasti rahkatäytettä sopiva määrä pullaan. Pulla maistui päivänsankarille hyvin :). 

IMG_4953-normal.jpg