IMG_5328-normal.jpg

Minua kiinnosti suunnattomasti tämä blogien kauniin näköinen kakku, mutta samalla minua arvelutti laittaa kakkutaikinaan suuria määriä väriaineita, kuorrutteeseen vielä sen ymmärrän, en minä ihan niin luomu vielä ole, mutta kakkutaikinaan, eiii.... Niinpä mietin punajuuria, mutta onneksi en ollut maailman ensimmäinen ihminen, jolle tämä ajatus on pälkähtänyt päähän. Pienellä googlailulla minulle selvisi, että alkuperäinen Red Velvet-kakku on saanut punaisen värinsä silloisen kaakaojauheen reagoidessa kakkutaikinaan lisätyn etikan kanssa. Tätä kaakaojauhetta ei ilmeisesti enää ole, joten väri saadaan aikaan keinotekoisesti. Opin myös, että kakkutaikinan väri pysyy paistonkin aikana punaisena, mikäli taikinan pH saadaan pidettyä mahdollisimman alhalla. Siihen perustuu siis taikinassa käytetty sitruunamehu, jugurtti ja etikka. Pitää myös välttää ruokasoodaa, koska se toimii puskurina, eli käytä leivinjauhetta. Opin myös muuntelemaan amerikkalaisten käyttämiä mittayksiköitä, eikös SI-järjestelmän käyttöönotto olisi hyvä idea? Sophistimum-blogin ohje oli erityisen käyttökelpoinen cupseista, ounceista ja stickseistä huolimatta, mutta yhdistelin vajaat kymmenen eri ohjetta keskenään ja päädyin omaan ohjeeseeni. Punajuurisoseen tein keittämällä kuoritut, paloitellut punajuuret kypsiksi ja soseutin blenderillä mahdollisimman hienoksi soseeksi (mitä pienempi reakoko punajuurella, sitä syvempi punainen väri taikinaan). Kannattaa tehdä vähän suurempi sosemäärä kerralla, mikäli haluaa tehdä uuden kakun on työläin vaihe jo tehtynä!

Red Velvet-kakku:

3 luomumunaa

3 dl sokeria

3 dl punajuurisosetta 

2 1/2 rkl etikkaa

3 1/2 rkl sitruunamehua

1 dl luonnonjugurttia

1 dl öljyä

4 1/2 dl jauhoja

3 rkl tummaa kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 rkl soodaa

1/2 tl suolaa

Voitele ja korppujauhota kaksi 20 cm:n irtopohjavuokaa. Vaahdota munat ja sokeri, sekoita keskenään kuivat aineet ja yhdistä kaikki ainekset varovaisesti kääntelemällä. Jaa taikina kahten vuokaan ja paista 175 asteessa noin 25-30 minuuttia, kunnes tikulla kokeillen kakut ovat kypsiä. 

Kuorrute:

200 g voita

400 g maustamatonta tuorejuustoa

6 dl tomusokeria

1 rkl vaniljasokeria

Vatkaa hieman pehmennyt voi ja sokerit keskenään, yhdistä siihen tuorejuusto ja sekoita notkeaksi. Levitä täytettä yhden kakkupohjan päälle, nosta toinen pohja päälle ja kuorruta kakku ohuella kuorrutekerroksella. Anna murukerroksen hetken aikaa jähmettyä jääkaapissa ja levitä sitten loput kuorrutteet kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla. Itse käytin muumitalon katon koristelusta ylijääneitä punaisia mansikkaremminpalasia (kätevä emäntä). 

IMG_5343-normal.jpg

IMG_5348-normal.jpg

Tässä kuvassa näkyy ehkä parhaiten kakun oikea väri, voisihan se olla vielä punaisempi, mutta itse olin jotakuinkin tyytyväinen, en ainakaan onnistunut saamaan siitä jonkun bloggarin mainitsemaa "Brownish-purplish"-sävyä, joka kuulosti sanana hauskalta, värinä ehkä not so. Maku oli hyvä, ja koostumus pehmoisen kostea. Kestosuosikista en ehkä menisi vielä puhumaan, mutta aion tehdä toistekin.