IMG_1363-normal.jpg

Olen monta vuotta banoffee-kakkuun kinuskia keittäessäni katsellut kondensoidun maitopurkin kyljessä olevaa ohjetta ajatuksella, että pitäisipäs tuotakin reseptiä kokeilla. Nyt tartuin tuumasta toimeen, sain kolme pikkuleipuria avukseni ja heidän reippaalla avstuksella (tai avusta huolimatta) saimme piirakan valmistettua. 

Ohje on yksinkertainen ja nopea toteuttaa. Teimme enimmäisen kakun ohjetta tarkasti noudattaen ja tulos oli allaolevan kuvan mukainen.

IMG_1092-normal.jpg

Hieman lituskainen piirakka, joka oli vallan ylimakea, eli lapsethan rakastivat tätä. Mielestäni kakun perusmaku oli hieno, joten muuttelin vähän ohjetta ja päädyin seuraavaan:

Limettijuustopiirakka:

Pohja:

300 g Digestive-keksejä

100 g voita

Täyte:

1 prk kondensoitua maitoa

1 prk (200 g) creme fraichea

200 g maustamatonta tuorejuustoa

4 kananmunankeltuaista

1 tl vaniljasokeria

1 dl limettimehua (n. 3 limettiä)

3 liivatelehteä

Tee ensin pohja. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita sulatettu rasva murujen joukkoon. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille noin 4-5 cm:n korkeuteen. Paista uunissa 200 asteessa noin 5 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. 

IMG_0810-normal.jpg

Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kondensoitu maito, creme fraiche, tuorejuusto ja vaniljasokeri tasaiseksi seokseksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata ne limettimehussa pienessä kattilassa. Lisää jäähtynyt liivate-limettimehuseos ohuena nauhana juustoseokseen ja sekoita viimeiseksi kananmunankeltuaiset nopeasti massaan, älä kuitenkaan enää vatkaa tässä vaiheessa. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntiä, mieluiten yön yli. Koristele piirakka esim. limetisiivuilla, mansikoilla tai kermavaahdolla. 

 

IMG_1282-normal.jpg

Tässä vielä kuva maitopurkista. Kondensoitu maito on erittäin makeaa, eikä kakku kaipaa muuta makeutusta. 

IMG_0860-normal.jpg

Tässä purkinkyljestä vielä alkuperäinen ohje. Itse pidin enemmän omasta versiostani, vähemmän makeana se oli raikkaampi ja limetin makukin pääsi paremmin esille. 

 

IMG_0857-normal.jpg