Viikonlopun ruokasuunnitelmiin kuului grillailua. Viikonlopun suunnitelmiin ei kuulunut sadekeli, mutta niin sitä vain lauantaina tuli vettä taivaalta. Emme kuitenkaan antaneet sään häiritä, vaan viritimme päättäväisin mielin pallogrillin pihalle. Grilliin sujahti kasvis- ja lohivartaita.
Kasvisvartaisiin pujoteltiin herkkusieniä, paprikaa, punasipulia, kirsikkatomaatteja ja kesäkurpitsaa. Lopuksi kasviksiin pensselöitiin marinadia.
Kasvisvartaiden marinadi:
Rypsiöljyä
Oliiviöljyä
Chiliä
Tuorettaa basilikaa silputtuna
Puna- ja valkosipulia hienoksi silputtuna
Suolaa ja pippuria myllystä
Lohivartaiden marinadi:
Rypsiöljyä
Oliiviöljyä
Soijakastiketta
Limetin mehua
Tuoretta basilikaa silputtuna
Puna- ja valkosipulia hienoksi silputtuna
Chiliä
Suolaa ja pippuria myllystä
Poista lohifileestä nahka ja paloittele kala suurehkoiksi kuutioiksi. Kääntele palaset marinadin joukkoon. Pujottele lohi- ja paprikapaloja vuorotellen vartaisiin.
Ja sitten vain grilliin!
Grillimestarin "Blackened fish". :)
Hyvältä maistui sadesäästä huolimatta.
Kommentit