IMG_9891.jpg

Pohja: 8 munan levysuklaakakku kolmella pellillä paistettuna

8 luomumunaa

3 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

2 dl perunajauhoja

3 tl leivinjauhetta

4 rkl kaakaojauhetta

Vaahdota sokeri ja munat, sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi sitten munasokerivaahtoon. Sekoita taikaina tasaiseksi ja kaada taikina kolmelle uunipellille. Levitä taikina vähän kakkuvatia suuremmalle alueelle. Paista n 8 minuuttia 180 asteessa. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kumoa paistuneet kakkupohjat sokeroidulle leivinpaperille. 

Täyte

1 pussi pätkis mini bites

200 gr valkosuklaata

150 gr tummaa suklaata

200 gr mascarpone-juustoa

2 dl vispikermaa

Lisäksi 300 g vadelmia, keitettynä ja paseerattuna (sokeria tarpeen mukaan)

Kostutukseen 2 dl kaakaota

Koristeluun n 6 dl vispikermaa

Laita kaikki suklaat vesihauteeseen ja sulata tasaiseksi massaksi. Yhdistä hieman jäähtynyt suklaasula mascarpone-juustoon. Vatkaa vispikerma napakaksi vaahdoksi ja kääntele suklaaseokseen. 

Kokoa kakku. Laita yksi pohjalevy tarjoilualustalle. Kostuta kaakaolla ja levitä päälle puolet vadelmasoseesta. Levitä puolet suklaatäytteestä ja nosta päälle seuraava pohjalevy. Toista edellinen vaihe ja nosta viimeinen pohjalevy päälle. Kostuta kevyesti myös ylimmäinen kakkupohja. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Siisti hyytyneen kakun reunat terävällä leipäveitsellä, niin, että saat symmetrisen ja sopivan kokoisen kakkupohjan. Levitä ohut kerros kermavaahtoa murukerrokseksi koko kakun päälle (Itse käytin ylijäänyttä täytettä mansikkaleivoksista) ja nosta hetkeksi takaisin jääkaappiin. Levitä sopivan paksuinen kerros valkoista kermavaahtoa kakun pintaan. Sommittele sopiva kuvio värillisillä suklaakarkeilla kakun pintaan. Tässä kohtaa lapset ovat oiva apu! Tee sopivan väriset ja tyyliset pursotukset kakun reunoille. 

IMG_9836.jpg

Koristeluun tarvitaan tarkkaa värisilmää ja hurjaa itsehillintää (ettei karkit päädy tekovaiheessa parempiin suihin...)

IMG_9820.jpg

Välillä pitää esittää hurja kakunleipomiskeijukaistanssi. 

IMG_9900.jpg

Ja lopuksi äiti auttaa vielä reunojen koristelupursotuksissa. (tämän äidin vahvuus ei ole kermanpursotus...)