Whoopiet ovat mielestäni vastustamattoman herkullisia ja hauskannäköisiä pikkuleivoksia ja minikoossa oikein sopivaa tarjottavaa runsaammassakin kahvipöydässä. Näissä leivoksissa yhdistyy tumma ja valkoinen suklaa. Alkuperäinen ohje on kirjasta Whoopie-leivokset, olen tehnyt tähän pieniä muutoksia.
Kahden suklaan whoopie piet (32 minikokoista)
200 g vehnäjauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
25 g tummaa kaakaojauhetta
iso hyppysellinen suolaa
85 g pehmeää voita
85 g kookosrasvaa (tai rypsiöljyä)
150 g raakaruoko- tai fariinisokeria
25 g tummaa suklaata raastettuna
1 luomumuna
1 1/4 dl maitoa
Yhdistä kuivat aineet. Vaahdota rasvat, sokeri ja suklaaraaste vaaleaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon muna. Kääntele vuorotellen joukkoon jauhoseos ja maito.
Kaada taikina isoon pursotuspussiin. 10 mm pyöreä tylla helpottaa pursottamista, muttei ole välttämätön. Pursota yhdelle pellille 16 pientä kekoa, näin pellille jää tarpeeksi leviämisvaraa. Tästä annoksesta tulee siis neljä pellillistä leivoksia.
Paista kakkusia 180 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes taikina on kauniisti kohonnut ja tuntuu sormella painettaessa kiinteältä. Voit myös kokeilla varovasti veitsellä nostaa yhtä kakkusta, jos reuna irtoaa nätisti pellistä ovat leivokset sopivasti paistuneita. Anna jäähtyä pellillä 5 minuuttia, siirrä sitten ritilälle kunnolla jäähtymään.
Valkosuklaatäyte:
175 g valkosuklaata
100 g mascarponea
3 dl vispikermaa
Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaasulaan mascarponejuusto. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja kääntele suklaa-juusto-seokseen. Laita täyte pursotuspussiin ja pursota puolelle kakkusista. Paina kannet kiinni ja nosta leivokset jääkaappiin hyytymään hetkeksi. Koristele leivokset esim. sulatetulla suklaalla tai candy meltseillä ja strösselillä.
Kommentit