IMG_0061.jpg

Viime aikoina olen leiponut aika monet whoopie piet, nämä ovat kyllä niistä ehdottomasti parhaita! Kaikkein herkullisimmillaan nämä olivat heti uunista tullessaan, napsimme niitä mieheni kanssa (vähän salaa) suoraan uunipelliltä, niin, että sormet melkein paloivat. Että olivat hyviä! Kun kakkuset ovat hieman jäähtyneet, niihin voi vielä lätkäistä herkullisen vaahterasiirappitäytteen ja pyöritellä pähkinöissä, eivät ne siitäkään varsinaisesti huonone. Varoitan, nämä kakkuset katoavat hetkessä parempiin suihin! Tämäkin ohje on peräisin kirjasta Whoopie-leivokset (Gummerus).

Banaani-vaahterasiirappi-whoopie piet (12 kpl)

250 g jauhoja

1 tl leivinjauhetta

iso hyppysellinen suolaa

115 g pehmeää voita

150 g muscavadosokeria

1 luomumuna

6 rkl piimää

1 iso kypsä banaani survottuna

85 g pekaanipähkinöitä hienoksi pilkottuna

Vaahterasiirappikermatäyte

125 g mascarponejuustoa

2 dl vispikermaa

3 rkl vaahterasiirappia

Vaahdota sokeri ja voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Kaada puolet jauhoseoksesta sokerivaahtoon ja lisää piimä. sekoita varovasti, lisää loput jauhot ja banaanisose. Sekoita taikina tasaiseksi ja lusikoi se pursotuspussiin. 

Pursota 24 pyöreää taikinanokaretta leivinpaperoiduille uunipelleille. Jätä reilusti leviämivaraa kakkusten väliin. Paista kakkusia 10-12 minuuttia 180 asteessa. Leivos on kypsä, kun se sormella painaen tuntuu kiinteältä ja reunaa varovasti veitsellä nostaen kakkunen irtoaa alustasta. Anna jäähtyä 5 minuuttia uunipellillä ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään kokonaan. 

Vatkaa täytettä varten vispikerma napakaksi vaahdoksi. Notkista mascarponejuusto toisessa kulhossa ja sekoita siihen vaahterasiirappi. Kääntele kermavaahto juuston joukkoon. Lusikoi täyte pursotuspussiin ja pursota täytettä puolelle kakkusista. Paina toinen kakkunen täytteen päälle ja pyörittele täytteen reuna pähkinärouheessa. 

 

 

IMG_0071.jpg

Jokainen kakkunen ansaitsee pienen tanssin...

IMG_0096.jpg

Ylijääneestä täytteestä voi tehdä pikajälkkärin, lado astiaan kerroksittain murskattuja digestive-keksejä, pähkinöitä, banaaninsiivuja ja mascarpone-kermavaahtoa. Valuta vielä koko komeuden päälle vähän vaahterasiirappia, ja herkullinen jälkkäri on valmis!

IMG_0088.jpg

Äidin pikku-apulainen ottaa tietysti myös kuvia kaikista ruoista :)

IMG_0267.jpg

Ja kuvausrekvisiitasta voi tehdä lasten kanssa lyhdyn! Mukavia syysiltoja kaikille!