Viime aikoina olen leiponut aika monet whoopie piet, nämä ovat kyllä niistä ehdottomasti parhaita! Kaikkein herkullisimmillaan nämä olivat heti uunista tullessaan, napsimme niitä mieheni kanssa (vähän salaa) suoraan uunipelliltä, niin, että sormet melkein paloivat. Että olivat hyviä! Kun kakkuset ovat hieman jäähtyneet, niihin voi vielä lätkäistä herkullisen vaahterasiirappitäytteen ja pyöritellä pähkinöissä, eivät ne siitäkään varsinaisesti huonone. Varoitan, nämä kakkuset katoavat hetkessä parempiin suihin! Tämäkin ohje on peräisin kirjasta Whoopie-leivokset (Gummerus).
Banaani-vaahterasiirappi-whoopie piet (12 kpl)
250 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
iso hyppysellinen suolaa
115 g pehmeää voita
150 g muscavadosokeria
1 luomumuna
6 rkl piimää
1 iso kypsä banaani survottuna
85 g pekaanipähkinöitä hienoksi pilkottuna
Vaahterasiirappikermatäyte
125 g mascarponejuustoa
2 dl vispikermaa
3 rkl vaahterasiirappia
Vaahdota sokeri ja voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Kaada puolet jauhoseoksesta sokerivaahtoon ja lisää piimä. sekoita varovasti, lisää loput jauhot ja banaanisose. Sekoita taikina tasaiseksi ja lusikoi se pursotuspussiin.
Pursota 24 pyöreää taikinanokaretta leivinpaperoiduille uunipelleille. Jätä reilusti leviämivaraa kakkusten väliin. Paista kakkusia 10-12 minuuttia 180 asteessa. Leivos on kypsä, kun se sormella painaen tuntuu kiinteältä ja reunaa varovasti veitsellä nostaen kakkunen irtoaa alustasta. Anna jäähtyä 5 minuuttia uunipellillä ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään kokonaan.
Vatkaa täytettä varten vispikerma napakaksi vaahdoksi. Notkista mascarponejuusto toisessa kulhossa ja sekoita siihen vaahterasiirappi. Kääntele kermavaahto juuston joukkoon. Lusikoi täyte pursotuspussiin ja pursota täytettä puolelle kakkusista. Paina toinen kakkunen täytteen päälle ja pyörittele täytteen reuna pähkinärouheessa.
Jokainen kakkunen ansaitsee pienen tanssin...
Ylijääneestä täytteestä voi tehdä pikajälkkärin, lado astiaan kerroksittain murskattuja digestive-keksejä, pähkinöitä, banaaninsiivuja ja mascarpone-kermavaahtoa. Valuta vielä koko komeuden päälle vähän vaahterasiirappia, ja herkullinen jälkkäri on valmis!
Äidin pikku-apulainen ottaa tietysti myös kuvia kaikista ruoista :)
Ja kuvausrekvisiitasta voi tehdä lasten kanssa lyhdyn! Mukavia syysiltoja kaikille!
Kommentit