IMG_7269.jpg

Tällaisen kakun tein tyttöjen päiväkodin tädeille kiitokseksi hyvästä hoidosta. Tyttöjen ryhmän nimi on "Nyckelpigorna" eli Leppäkertut, joten tytöt halusivat, että teen leppäkerttukakun. Käytin pohjana Emma Iivanaisen ihanasta Painted by Cakes-blogista nappaamaani ohjetta, tein muutoksia ainoastaan kuorrutteeseen. 

Pohja:

5 1/4 dl jauhoja

1 1/2 dl kaakaojauhetta

3 tl leivinjauhetta

1 1/2 tl vaniljasokeria

3 1/4 dl sokeria

ripaus suolaa

2 luomukananmunaa

1 1/2 dl vahvaa kahvia

2 1/4 dl maitoa

3/4 tl omenaviinietikkaa

1 1/2 dl rypsiöljyä

Voitele ja korppujauhota kaksi halkaisjaltaan 20 cm:n vuokaa. Sekoita kupissa maito ja omenaviinietikka. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa kaikki nesteet keskenään. Siivilöi jauhoseos nesteen joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokiin ja paista 175 asteessa noin 30 min. Kokeile kypsyyttä tikulla, älä kuitenkaan ylipaista! Anna kakkujen jäähtyä noin 5 minuuttia vuoissaan, kumoa sitten ritilälle jäähtymään. Kääri kakut kelmuun. 

Tuorejuustokuorrute:

150 g huoneenlämpöistä voita

1 1/2 dl tomusokeria

1/2 dl tummaa kaakaojauhetta

1 rkl kahvia

400 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl tomusokeria

(1/2 dl tummaa kaakaojauhetta)

10-20 tippaa piparminttuöljyä

Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tomusokeri, kaakaojauhe ja kahvi kuohkeaksi. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto ja tomusokeri. Jos haluat kuorrutteesta tummempaa, lisää kaakaojauhetta reilummin. Yhdistä tuorejuusto- ja voiseos ja mausta piparminttuöljyllä oman makusi mukaan. 

Kokoa kakku. Halkaise molemmat kakkupohjat kahteen osaan. Nosta yksi pohja kakkuvadille, levitä päälle kerros tuorejuustokuorrutetta. Jatka, kunnes kaikki pohjat on käytetty. Levitä koko kakun päälle ohut kerros tuorejuustokuorrutetta (ns. murukerros). Nosta kakku noin puoleksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään. Levitä sitten loput kuorrutteesta kakun päälle. Jos haluat erittäin sileän lopputuloksen, kannattaa viimeiseen tasoitteluun käyttää tasaista palettiveistä, jonka lämmität kuumalla vedellä. Kuivaa veitsi ja tasoita pinta nopeasti. Työ helpottuu, jos kakku on pyörivällä alustalla ja liikutat kakkua, kun veitsi pysyy paikallaan. 

Koristele valitsemillasi koristeilla. Minun kakku on koristeltu vaahtokarkkimassasta painetuilla lehdillä ja kukilla. Leppäkertut on tehty punaisesta massasta, ja maalattu mustalla pastavärillä. 


IMG_7254.jpgIMG_7252.jpg