En ole ikinä ollut sinapin ystävä, en sitten vähäisemmässäkään määrässä. Sain kuitenkin reilu vuosi sitten Tukholman reissulla niin ihanaa sinappista salaattikastiketta, että en ole sitten muuta sen jälkeen tehnytkään.
Täysjyväsinappinen salaatinkastike:
Extra virgin oliiviöljyä
Vaaleaa balsamicoa
Sitruunamehua
Täysjyvädijon-sinappia
Suolaa ja pippuria myllystä
Kaada oliiviöljyä kulhoon, lisää balsamicoa noin kolmas- tai neljäsosa öljyn määrästä, riippuen siitä, kuinka hapokkaasta kastikkeesta pidät. Lisää loraus sitruunamehua ja runsaasti sinappia ja hieman suolaa ja pippuria myllystä. Sekoita, kaada salaatinkastikepulloon ja säilytä jääkaapissa.
Mikään salaatti ole ole täydellistä ilman paahdettuja siemeniä ja pähkinöitä. Perussalaattiin kuuluu erilaisia vihreitä salaatteja, kurkkua, avokadoa, viinirypäleitä, runsaasti tomaatteja ja tietysti pähkinöitä. Tämän salaatinkastikkeen kanssa sopii hyvin myös kylmäsavulohi tai katkaravut.
Kommentit