Barbakakku-normal.jpg

Pikku-A:n kaksivuotissyntymäpäiviä juhlistettiin Barbapapa-teemalla, joka sillä hektellä, eli vuonna 2011, oli tytölle kova juttu. Tein kakkuun levykakkupohjan, täytteen laadusta en muista mitään, ja kuorrute on Confettista ostettua vaahtokarkkimasssaa. En raaskinut tökätä kynttilöitä Barbapapa-raasun masuun, joten tein pienen kakun Barbapapan kannettavaksi. Naaman mustat osat on tehty Kick-patukoista. 

 

Barbapapa-pumpernikkelit: (tämä ohje on Mansikkamäki-blogista)

250 g voita

2 1/2 dl sokeria

1 1/2 dl siirappia

2 rkl piparkakkumaustetta

1 dl kiinteää kinuskikastiketta (esim. Pirkan tuubikastiketta)

2 luomukananmunaa

n.12 dl vehnäjauhoja

3 tl soodaa

1. Mittaa kattilaan rasva, sokeri, siirappi, piparkakkumauste ja kinuskikastike. Kiehauta ja anna hieman jäähtyä. Lisää munat sekä keskenään sekoitetut jauhot ja sooda. Anna taikinan tasaantua jääkaapissa seuraavaan päivään.

2. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota soikealla tai pyöreällä muotilla piparkakkuja ja paista ne 200 asteessa kypsiksi, n 5-7 min. Anna jäähtyä tasaisella alustalla.

Kuorrutin osan pumpernikkeleistä valkoisella, osan vaaleanpunaisella kuorrutteella. Vaaleanpnaisten päälle piirsin pensselillä ja mustalla pastavärillä Barbapapoja, joista tuli vähän hassun näköisiä, ehkä juuri ja juuri tunnistettavia. 

 

Barbapump-normal.jpg

 

Juhlatilan koristeluissa käytin tavallisia- ja vesi-ilmapalloja, ja tietysti kaikki pikku-A:n Barbapehmot :). 

Barbakoristeet-normal.jpg

Ja eikun kynttilöitä puhaltamaan!

Barbakakku2-normal.jpg