IMG_9682.jpg

Kuten edellisestä postauksesta kävi ilmi, oli kuusivuotaan neitimme syntymäpäivien teemana Ever After High-sarjan Madeleine Hatterin teekutsut. Alunperin minulla oli tarkoitus tehdä kolmikerroksinen kerroskakku, jonka pohjakerros olisi pilkullinen, kuten Madeleinen sukkahousut, keskikerros olisi hänen kultainen teekannun muotoinen käsilaukkunsa ja ylin kerros lila teekuppi, joka keikkuu iloisesti vinossa hiuksissa. Koska neitimme tahtoi porkkanakakun ja suklaakakun, tuntui niiden yhdistäminen käytännön syistä hankalalta, olisi hankala ottaa pohjan porkkanakakkua, ennenkuin suklaakakku olisi syöty, eli päädyinkin tarjoilemaan kakut ihan erillisinä kakkuina. Teekuppi on sisältä muromassaa, eikä sitä kukaan tahtonut syödä :). Suklaakakku on tehty Maku-lehden Pätkis-kerroskakun ohjeella. Itse tein kakun pieneen, 15 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan, ja halkaisin kakkupohjat kolmeen osaan. Täyte on minun versiossa eri, kuin alkuperäisessä ohjeessa. Kun kakku oli täyttämisen jälkeen hyytynyt, laitoin kakun läpi muutaman tukitikun ja muotoilin sen kannun muotoiseksi. Tarttumapinnaksi sivelin kaakaolla maustettua kermavaahtoa. Kakku on kuorrutettu kultaisella pastavärillä värjätyllä vaahtokarkkimassalla. Väri ei oikestaan ollut kultainen, pikemminkin syvän auringonkeltainen. Kun kakun pinta oli vähän kuivahtanut, maalasin sen kultamaalilla kiiltävämmäksi, ja loppuviimein väri oli oikein hyvä. Muotoiluun en ole niin tyytyväinen, mutta kyllä sen etäisesti kannuksi tunnistaa. Maku kakussa oli todella hyvä, teen tätä varmasti toistekin, tosin ehkä toiste ihan peruskakkuna :).

Suklainen Pätkis-kakku

Pohja:

300 g tummaa suklaata

200 g voita

3 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

6 luomumunaa

1 1/2 dl tomusokeria

3 1/2 dl vehnäjauhoja

Voitele ja korppujauhota kaksi vuokaa (halkaisija noin 20 cm). Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota voi ja sokerit. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset yksitellen voi-sokerivaahtoon. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää tomusokeri vähitellen joukkoon ja vatkaa, kunnes marenki on kiiltävää. Sekoita suklaasula ja vehnäjauhot voi-sokeri-vaahtoon ja kääntele lopuksi valkuaisvaahto varovasti taikinaan. Jaa taikina kahteen vuokaan ja paista uunin keskiosassa 175 asteessa 45-50 min, kunnes kakku tikulla kokeiltuna on kypsä. Anna kakkujen hetki jäähtyä vuoissaan ennen niiden kumoamista. Halkaise kunnolla jäähtyneet kakkupohjat kahteen osaan. Halutessasi voit kostuttaa pohjia kevyesti kaakaolla. 

Täyte:

1 pussi (140 g) Pätkis mini bites-suklaata

200 g tummaa suklaata

200 g Philadelphia-tuorejuustoa

2 dl vispikermaa

Sulata suklaat vesihauteessa. Sekoita hieman jäähtynyt suklaasula notkistetun tuorejuuston sekaan. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja kääntele suklaaseokseen. Kokoa kakku ja koristele haluamallasi tavalla. Alkuperäisessä ohjeessä täytettä oli todella paljon enemmän, tämä täytemäärä riitti hyvin viiteen kakunväliin, en kuorruttanut kakkua tällä täytteellä.