IMG_2547-normal.jpg

My Little Pony-synttäreillä lähti mopo vähän lapasesta ja päätin tehdä kaksi kakkua. Toinen niistä oli tällainen Pinkie Pie:n muotoinen kakku. Muotokakkuja on kiva näperrellä, mutta aina sitä tekemisen aikana huomaa turvautuvansa jossakin vaiheessa suunitelma B:hen, joskus kirjaimia käydään läpi puolet aakkosista... Tätä kakkua varten printtasin netistä sopivan näköisen Pony-hahmon, valitsin tarjoiluvadin ja leikkasin leivinpaperin tarjoiluvadin kokoiseksi. Hahmottelin sitten leikatulle leivinpaperille Ponyn ääriviivat ja pelkistin vähän yksityiskohtia kakkuun sopivammiksi. Alkuun ajattelin tehdä pinnasta enemmän kolmiulotteisen, mutta sitten meninkin sieltä, missä aita on matalin, ja maalasin Ponyn ääriviivat kakun pintaan. 

 

Pohja:

Suklaista levykakkupohjaa kolme pellillistä, eli:

8 munaa

3 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

2 dl perunajauhoja

4 rkl kaakaojauhetta

3 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kääntele muna-sokerivaahtoon. Levitä kolmelle pellilliselle vähän reilusti kakun kokoinen määrä taikinaa. Paista 175 asteessa 6-8 minuuttia. Kumoa  paistetty levy jäähtymään sokeroidulle leivinpaperille. 

 

Täyte:

400 g vadelmia soseutettuna

100 g valkosuklaata

4 dl vispikermaa

250 gr mascarpone-juustoa

1 dl vaniljakreemijauhetta

1 pussi Pätkis mini bites-suklaata rouhittuna

Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Yhdistä vadelmat, mascarpone ja valkosuklaa keskenään ja kääntele varovasti kermavaahdon joukkoon. Vatkaa vaniljakreemijauhe joukkoon ja kääntele Pätkis-rouhe täytteeseen. Mikäli tarpeen, voit lisätä hieman sokeria tässä vaiheessa. Muista, että ulkomaiset vadelmat pitää kuumentaa (ja jäähdyttää) ennen soseuttamista!

 

Kokoa kakku. Leikkaa kakkupohjista leivinpaperimallin avulla sopiva kuvio. Kuvio voi olla tässä vaiheessa vähän "suurpiirteinen". Laita ensimmäinen pohja tarjoiluvadille. Kostuta kaakaolla ja levitä päälle puolet täytteestä. Laita päälle seuraava pohja, kostuta ja levitä päälle täyte. Laita päälle vielä viimeinen pohja, kostuta ja nosta kakku hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Kun kakku on hyytynyt, voit terävällä veitsellä leikellä muotoa tarkemmaksi. Kuorruta kakku ohuella kerroksella kermavaahtoa tarttumapinnaksi kuorrutteelle. Tämä kakku on kuorrutettu itsetehdyllä vaahtokarkkimassalla. Värjäsin massan tekovaiheessa vaaleanpunaiseksi. Kun Pony oli päällystetty, värjäsin lopun massan vähän tummemman pinkiksi, ja tein tummemmalla värillä hännän ja harjan. Silmä ja ilmapallot on maalattu pastaväreillä valkoiselle massalle, ääriviivat ja muut yksityiskohdat samoin pastaväreillä. Irtonaiset koristeet liimaan kiinni tomusokerin ja veden sekoituksella.