IMG_9960.jpg

Nämä muffinssit ovat todella hyviä, valitettavasti näiden yksilöiden ulkonäkö ei tee maulle ihan oikeutta. Nämä ovat myös erittäin helppoja tehdä, eli sopivat tosi hyvin lasten kanssa leivottaviksi. 

Porkkana-banaanimuffinit: (12 kpl)

60 g voita sulatettuna

180 g (n. 2 3/4 dl) vehnäjauhoja

100 g ( n. 1 dl) sokeria

2 tl vaniljasokeria

1/2 tl kanelia

1 tl leivinjauhetta

2 luomukananmunaa

1/2 dl kermaa

2 keskikokoista porkkanaa hienoksi raastettuna

1 pieni banaani haarukalla soseutettuna

Voitele muffinipelti tai laita koloihin paperiset muffinivuoat. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa hieman jäähtynyt voisula, kerma ja kananmunat. Kaada kananmunaseos kuiviin aineksiin ja sekoita mahdollisimman vähän. Lisää porkkanaraaste ja soseutettu banaani taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi. Nostele taikinaa kahdella lusikalla muffinivuokiin ja paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes muffinit ovat saaneet kauniin värin. 

Jos haluat, voi muffinit kuorruttaa tuorejuustokreemillä, mutta ne maistuvat hyviltä ihan sellaisenaankin. 

Tuorejuustokreemi:

50 g voita

1 dl tomusokeria

150-200 g tuorejuustoa

1 tl vaniljauutetta

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto ja vaniljauute joukkoon ja levitä muffinien päälle. Muffinit voi koristella vielä esim pähkinärouheella. Pupumuffinssit on kuorrutettu vielä sokerimassalla, mutta kuten kuvasta näkyy, ei se ole suositeltava vaihtoehto...