Olen aika surkea piirtäjä, mutta kakkukuvien maalaaminen on kuitenkin hauskaa hommaa. Kakkukuvan voi maalata hyvissä ajoin ennen kakun tekoa, jolloin juhlien lähestyessä ei kakun koristeluun mene paljoa aikaa. Kuvan voi maalata kaulitulle sokeri- tai vaahtokarkkimassapohjalle. Itse etsin mieluisan kuvan netistä ja tulostan sen sopivan kokoisena. Ääriviivat saa piirrettyä kätevästi, kun leikkaa kuvan ääriviivoja myöten, loput kuvasta teen vapaalla kädellä. Ääriviivojen teossa on elintarviketussi mielestäni älyttömän näppärä. Ruskea on sävy, jonka saa helposti peittoon maalatessa. 

IMG_4142.jpg

Kun ääriviivat on tehty, voi kuvan värittää. Itse käytän pastavärejä, joita laimennan alkoholilla. Alkoholi haihtuu kuvan pinnasta värien kuivuessa. Värit otetaan purkista cocktail-tikulla ja sekoitellaan paletilla tai muulla sopivalla alustalla. SItten vain maalailemaan.

IMG_4143.jpg

Valmis kuva säilyy, kuten sokerimassakuorrutteet yleensäkin. Jos massa pääsee kovin kuivahtamaan, pitää maalatun kuvan käsittelyssä olla varovainen, ettei levy halkea tai murru. Kuivahtanut kuvalevy vaatii vain vähän pidemmän ajan kakun päällä kostuakseen leikattavaan olotilaan. 

IMG_4147.jpg

Valmis kuva kakun päällä. 

IMG_4157.jpg