IMG_4608_2-normal.jpg

Pikku-A täytti 4 vuotta ja tyttö rakastaa, kuinka yllättävää, prinsessoja :). Mitä vaalenpunaisempaa ja kimaltelevampaa, sen parempi. Prinsessa Ruusunen on suosikki yli muiden. Eli päädyin tekemään oman versioni Barbie-kakusta. Täytteeksi oli monia vaihtoehtoja, joista vanilja, vadelma ja mustikka nouivat ylitse muiden. Iso-A totesi tosin sarkastisesti, että vadelma ja mustikka ovat yhdessä kuningatar, joka ei voi sopia täytteeksi prinsessa-kakkuun. Meitä ei pikku-A:n kanssa tällaiset sivuseikat haitanneet, vaan pidimme suunnitelmastamme kiinni. 

Kakun pohjaksi tein kaksi pellillistä sokerikakkupohjaa, kostutukseen käytin vaniljamaitoa ja täytteeksi laitoin mustikkarahkaa sekä vadelma-valkosuklaarahkaa. Toimiva yhdistelmä, ja sisusta oli hauskan raidallinen. Kokosin koko komeuden Kitchen Aidin suureen kulhoon, jonka korkeuden piti riittää barbielle, mutta tietystihän kakku oli yön aikana painunut kasaan niin, että hame ylettyikin vain nuken pepun alapuolelle. Hätäpäissäni tein ylijääneestä sokerikakkupohjasta, kermavaahdosta ja lasten kuningatar-Pilttisoseesta tahnan, jolla muotoilin hameen yläosaa korkeammaksi. Toimi vallan hyvin, eikä makukaan ollut hirveä...

IMG_4479_2-normal.jpg

 

Tässä vaiheessa kakunteko näyttää enemmän Dexterin mainostrailerilta, mutta elmukelmutus näytti sen verran hullunhommalta, että oli pakko laittaa kuva mukaan :). 

IMG_4485_2-normal.jpg

Mekon yläosan korotus. 

 

IMG_4486_2-normal.jpg

 

Vähän kermavaahtoa vaahtokarkkimassan alle tasoituksesksi ja tarttumapinnaksi. 

 

IMG_4501_2-normal.jpg

 

Ja valmis kakku näyttää tältä! Kakku valmistui kuten yleensäkin, eli noin puolenyön maissa. Lapset heräsivat aamulla aikaisin, ja kehotin pikku-A:ta käymään jääkaapilla katsomassa, josko kakku oli toiveiden mukainen. Tytöstä ei kuulunut mitään, ja jonkin ajan kuluttua kysyin uudestaan, että kävikö hän ollenkaan katsomassa kakkua. "Joo, ihan kiva" oli lakoninen vastaus. Hehkutuksia ei taida herua sieltäpäin...

 

IMG_4528-normal.jpg

Kakku juhlapöydässä. Koska mekkoon en viitsinyt laittaa kynttilöitä, tein pieneen jalalliseen maljaan pienen prinsessaleivoksen, johon laitoin kynttilät, koska eihän synttäreitä voi viettää, ilman että kynttilöitä puhalletaan!