Janssoninpiiras-normal.jpg

 

Vaikka en ole juurikaan Janssoninkiusauksen ystävä, päätin antaa anjoviksille mahdollisuuden piirakan muodossa. Ohje on Valion sivuilta ja tämä piirakka on oikeasti herkullinen. Olen tarjonnut tätä kahvipöydän suolaisena ja iltapalana salaatin kera. Kannattaa kokeilla!

Janssonin piirakka: 

Pohja

150 g voita

5 dl vehnajauhoja

1/2 tl suolaa

2 tl leivinjauhetta

2 dl kermaviiliä

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Sekoita pohjan ainesosat taikinaksi ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. 

 

Täyte

1 kg sipuli-perunaseosta (pakaste)

öljyä paistamiseen

suolaa, pippuria

1 rasia anjovisfileitä (125/81g)

2,5 dl Kolme sipulia-ruokakermaa

2 luomukananmunaa

Paista peruna-sipuliseosta noin 15 minuttia ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Halkaise anjovisfileet pituussuunnassa. Lusikoi peruna-sipuliseosta vuokaan kerroksittain anjovisfileiden kanssa. Sekoita kerma, kananmunat ja anjovisfileiden liemi keskenään ja kaada seos vuokaan. Paista 175 asteessa n 50 minuuttia. Koristele piirakka esim. varrellisilla kapriksilla tai kananmunalla. Tarjoa piirakka kuumana tai haaleana.